ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Δον Καμίλο» με τον Μίμη Φωτόπουλο...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Δον Καμίλο» με τον Μίμη Φωτόπουλο 14.01.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή

Με τον Μίμη Φωτόπουλο

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 20:30

Το θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή, «Δον Καμίλο», μεταδίδει η ΕΡΤ2 στο «Θέατρο της Δευτέρας». Πρόκειται για σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Τζοβάνι Γκουαρέσκι, αλλά δημιουργεί τη δική του πλοκή και τους δικούς του χαρακτήρες.

Θεατρική σκηνοθεσία: Αλέξης Μίγκας.

Τηλεσκηνοθεσία: Σταύρος Ζερβάκης.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Γκίκας.

Σκηνικά-κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Ρένα Βενιέρη, Δημήτρης Βυζάντιος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιάννης Μαλούχος, Χρήστος Μωραΐτης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Σταμάτης Τζελέπης, Ράσμυ Τσόπελα, Κώστας Χαλκιάς.

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Ιταλία: ο εν ενεργεία δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία το δημαρχιακό θώκο, με αντίπαλό του τον -αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο δήμαρχο, Πεπόνε.

Κινδυνεύοντας οι χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους, επισείοντας τον κίνδυνο της από Βορράν εισβολής.

Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων και αντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και στην ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ό,τι δεν καταφέρνει να κάνει η πολιτική και η κομματική αντιπαλότητα, το πετυχαίνει ο έρωτας των δύο παιδιών.