ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 08 & 09.08.2020

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 08 & 09.08.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στις 17:00, από την ξένη σειρά ντοκιμαντέρ «ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ» – Β΄ Κύκλος, θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο: «Grand Resort Bad Ragaz, Ελβετία»

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο,  Η Μόνικα και ο Τζάιλς κατευθύνονται στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων για να βιώσουν ένα πολύ διαφορετικό είδος ταξιδιού… τουρισμό υγείας και ευεξίας!

Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο στεγάζει όχι μόνο πολλά εστιατόρια, ιαματικά λουτρά και γήπεδα γκολφ, αλλά και ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και μια κλινική υψηλής ειδίκευσης που μπορεί να φιλοξενήσει 80 ιατρικούς υπαλλήλους, οι οποίοι προσφέρουν στους επισκέπτες οτιδήποτε, από θεραπεία ύπνου μέχρι διαιτητικές συμβουλές και χειρουργική επέμβαση.

Το Grand Resort Bad Ragaz βρίσκεται στη σκιά ενός αρχαίου φαραγγιού, τα ιαματικά νερά του οποίου έχουν δελεάσει επισκέπτες για αιώνες. Ο Τζάιλς και η Μόνικα ανακαλύπτουν ότι στις μέρες μας αυτό το πλούσιο σε μεταλλεύματα νερό, γνωστό και ως «μπλε χρυσός», διοχετεύεται 2 χιλιόμετρα μέχρι τους χώρους του ξενοδοχείου για να γεμίσει τις πισίνες, να εκχυλίσει από τις βρύσες αλλά και ακόμα να χρησιμοποιηθεί στην μπίρα του ξενοδοχείου! Η Μόνικα γίνεται η επικεφαλής «αγκαλιά» στο σπα, περιτυλίγοντας τους επισκέπτες σε φύλλα θερμαινόμενα, καθώς βγαίνουν από την πισίνα.

Ο Τζάιλς πηγαίνει στο φαράγγι με τον μηχανικό Ρέτο, εκεί όπου βρίσκεται το κέντρο των θερμών υδάτων για να ελέγξει τα επίπεδα pH, ενώ ο σομελιέ του ξενοδοχείου δίνει στους δύο παρουσιαστές την πρωτιά στη δοκιμή 30 ποικιλιών μεταλλικού νερού!

Σκηνοθεσία: Chris Taylor.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, στις 17:00, από την ίδια σειρά ντοκιμαντέρ, θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο: «Ashford Castle, Ιρλανδία».

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Τζάιλς και η Mόνικα φτάνουν στην Ιρλανδία για να επιδιορθώσουν τα επιβλητικά αρχαία προπύργια του Ashford Castle.

Σε μια έκταση 350 στρεμμάτων, το ξενοδοχείο ιδρύθηκε πριν από 800 χρόνια από την οικογένεια Anglo-Norman De Burgo, ενώ, πολύ αργότερα, έγινε το οικογενειακό σπίτι της οικογένειας Guinness.

Με τη βοήθεια του ιστορικού Φιντάν, ο Τζάιλς ανακαλύπτει ότι το κάστρο έχει μια απίστευτη ιστορία μέσα στους αιώνες, φτάνοντας πολλές φορές σε πραγματικό κίνδυνο για να σωθεί από μια σειρά γεγονότων ή από νέους ιδιοκτήτες. Ύστερα από την τελευταία κακή διαχείρισή του, το 2011, το ξενοδοχείο αγοράστηκε και ανακαινίστηκε με 50 εκατομμύρια λίρες, ενώ έχει πλέον τη φιλοδοξία να γίνει το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Ο Τζάιλς και η Mόνικα σύντομα μαθαίνουν πως το μυστικό της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ξενοδοχείο και οι ισχυροί μακροχρόνιοι δεσμοί του με την τοπική κοινωνία. Το ξενοδοχείο δουλεύει οικογενειακά, με τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται όλοι μαζί -μερικοί από τους οποίους είχαν πρόγονους που υπηρετούσαν εκεί!

Σκηνοθεσία: Sam Roubicek.