ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 09 & 16.05.2019

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 09 & 16.05.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2019

……………………………………………………………………….

18:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ» 

20:30 Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ   (Αλλαγή Θέματος)

«Αφιέρωμα στην Ικαρία – Νίκος Φάκαρος και “Musicaroi”»

Ο Δίας λέγεται ότι άφησε το γιο του Διόνυσο στην Ικαρία, για να τον σώσει από τη μανία της ζηλιάρας Ήρας. Από τότε, η γη της Ικαρίας αγκάλιασε τον Βάκχο και γαλούχησε τις γενιές της με τη διονυσιακή παράδοση. Τα φημισμένα πανηγύρια, ο Πράμνειος οίνος, τα τραγούδια, η εξωστρεφής διάθεση είναι όλα κληρονομιά αυτής της παράδοσης. Μιας παράδοσης που είναι ο λόγος της μακροζωίας των Ικαριωτών.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Ικαρία. Σ’ αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο νησί, το οποίο δεσπόζει στην καρδιά του Αιγαίου και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία και τη μακροζωία των κατοίκων του.

Ο Νίκος Φάκαρος, το πρώτο βιολί της Ικαρίας, έρχεται κοντά μας με τους «Musicarous» και μας ξεσηκώνει με τον αρχέγονο και εκστατικό ικαριώτικο σκοπό, αλλά και με άλλες υπέροχες μελωδίες, οι οποίες ακούγονται στα ξακουστά πανηγύρια του νησιού.

Ακόμη, στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν: ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός, η οινοπαραγωγός Δόμνα Τσαντίρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος Βασίλης Μαματάς, ο μουσικός Βαγγέλης Ταράσης, ο Ανδρέας Φαληρέας και η ηθοποιός Μοσχούλα Ατσιδαύτη.

Παίζουν μουσική και τραγουδούν οι: Νίκος Φάκαρος (βιολί-τσαμπούνα), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο-τραγούδι), Μαρία Καραγκιόζη (τραγούδι), Σοφία Σαββουκίδου (τραγούδι), Αποστολής Κυπραίος (κρουστά-τραγούδι), Σταμάτης Πετσάκος (μπάσο-τραγούδι), Tάσος Aντωνίου (κιθάρα-τραγούδι).

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι».

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

22:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «BALLERS»

……………………………………………………………………….

Σημειώνεται ότι η εκπομπή «Αφιέρωμα στην Ικαρία – Νίκος Φάκαρος και “Musicaroi”» θα επαναληφθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2019, στη 01:45.

Επίσης, την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2019 στις 20:00, στην εκπομπή «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»  προγραμματίστηκε «Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου».