ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 11 & 16.03.2020

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 11 & 16.03.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 11/3/2020, στις 20:00, αρχίζει ο νέος κύκλος της εκπομπής «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» Κ8 W
Καλεσμένος της εκπομπής ο Νικόλαος Χατζηνικολάου, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 
Αυτή την Τετάρτη θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος της εκπομπής, το οποίο θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 16/3/2020, στη 01:15.
 
Το δεύτερο μέρος, θα μεταδοθεί την επόμενη Τετάρτη 18/3/2020.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι από την εκπομπή αρχείου «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» τη Δευτέρα 16/3/2020, στις 10:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή με θέμα: «Διονύσης Φωτόπουλος – Αποκαλύψεις»

«Έχω μια διαστροφή, ό,τι συναντάω γύρω μου το βλέπω να μεταμορφώνεται σε θεατρικό σκηνικό», λέει ο μεγάλος Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Διονύσης Φωτόπουλος.

Με θητεία δεκαετιών στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ο κοσμοπολίτης σκηνογράφος παρουσιάζει στο φακό της εκπομπής τη διαδικασία της δημιουργίας του θεατρικού σκηνικού χώρου και κοστουμιού. Μιας εργασίας που προηγείται της παράστασης και που ίσως την καθορίζει ως αναπόσπαστος και αμετάβλητος χώρος για τη δράση της.

Ο Διονύσης Φωτόπουλος έχει σχεδιάσει το σκηνικό και το ενδυματολογικό μέρος εκατοντάδων παραστάσεων, αρχαίου δράματος, κλασικών και σύγχρονων έργων, όπερας και μπαλέτου, συνεργαζόμενος με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Ι. Μουζενίδης, Κ. Κουν, ο Ζ. Ντασέν, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Τέχνης, αλλά επιπλέον έχει συνεργαστεί και με παγκόσμιου βεληνεκούς θεατρικούς οργανισμούς και σκηνοθέτες, όπως ο Πίτερ Στάιν, ο Πίτερ Χολ, ο Λούκα Ρονκάνι κ.ά. στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Ο Διονύσης Φωτόπουλος έχει σημαδέψει τη σκηνογραφική παιδεία των τελευταίων χρόνων, χάρη στις ξακουστές σκηνογραφικές παρεμβάσεις του και τα κοστούμια του σε ένδοξες παραστάσεις, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από την αισθητική του και από τη δική του καλλιτεχνική ανάγνωση, πρόταση και προσέγγιση του θεατρικού έργου.

Σκηνοθεσία: Ομάδα Cinetic.

Οπερατέρ: Γιώργος Πουλίδης.

Ηχολήπτης: Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Ηλιόπουλος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. 1995.

Εκτέλεση παραγωγής: Cinetic.