ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 12, 15 & 19.01.2019

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 12, 15 & 19.01.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

…………………………………………………………………………..

23.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

23.45 ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E) ● 

«ΜΠIΤΛΣ ΚΑΙ ΣΤΟΟΥΝΣ» (BEATLES vs STONES)

Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015. 

Δημιουργώντας έκρηξη στην παγκόσμια μουσική σκηνή με τον πρωτοποριακό τους ήχο, οι Beatles και οι Rolling Stones έχουν  χαράξει τη συλλογική μνήμη για πάνω από 50 χρόνια.

Από τη δεκαετία του ’60, νέοι και μεγάλοι έχουν ταυτιστεί με τη μία ή με την άλλη μπάντα, είτε με το «καθαρό πρόσωπο» των Beatles, είτε με την εξιδανίκευση των Rolling Stones «ως νευρικοί και επικίνδυνοι rockers». Η μάχη μεταξύ αυτών των συγκροτημάτων και των οπαδών τους είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά πόσο ακριβής είναι η απεικόνισή τους;

Αυτό το  ξεχωριστό ντοκιμαντέρ  προσπαθεί να εξετάσει αυτή τη σύγκρουση, αποκαλύπτοντας τις εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ των «αντιπάλων», τις κοινές μουσικές και πολιτιστικές αναφορές, τους δεσμούς και τις φιλίες, που δεν ήταν ορατές από τα μάτια της κοινής γνώμης!

Σκηνοθεσία: Michaël Prazan, Christiane Ratiney.

Παραγωγή: TV Presse and Fremantle Media France Production.

Διάρκεια: 53΄

Νυχτερινές Επαναλήψεις Προγράμματος

00.45 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕΡΝΤΟΧ (Ε) ημέρας  GR

01.35 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε) ημέρας 

02.30 ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ (Ε) ημέρας  

03.30 Η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ (Ε) ημέρας 

04.00 ΣΕΦ ΠΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ (Ε) ημέρας  W

05.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΜΠIΤΛΣ ΚΑΙ ΣΤΟΟΥΝΣ» (Ε) ημέρας  

06:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Ε) ημέρας W

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

…………………………………………………………………………..

23.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

23.45 TA ΣΤΕΚΙΑ (E)  W

«Στέκια μεταναστών και προσφύγων»

Η Αθήνα ως σύγχρονη πρωτεύουσα είναι ένα σταυροδρόμι διαφορετικών ιδεών και πολιτισμών. H κάμερα της εκπομπής συναντά όσους ζουν σ’ αυτήν την πόλη, ανεξαρτήτως εθνικότητας και καταγράφει μια σκληρή πραγματικότητα που, παρ’ όλη τη βαρβαρότητά της, αποπνέει τρυφερότητα και αγάπη. Συνάνθρωποί μας που βιώνουν κοινωνικό ή οικονομικό αποκλεισμό, στερημένοι από βασικά αγαθά και στοιχειώδεις υπηρεσίες, επιβιώνουν ποικιλοτρόπως στο «περιθώριο» της πόλης. Μόνο που πλέον το «περιθώριο» βρίσκεται αναπόφευκτα στο κέντρο και ο κόσμος διαρκώς αλλάζει.  Και εμείς, αλλάζουμε μαζί του, αφήνοντας πίσω μας στερεοτυπικές εικόνες και επικοινωνιακά κλισέ του συρμού. Το θέμα του επεισοδίου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η λαχτάρα για τη ζωή.

Από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και από τον Καύκασο στην Αιθιοπία και στο Σουδάν, οι αποστάσεις είναι μερικά οικοδομικά τετράγωνα και με ένα λεωφορείο της γραμμής στην πόλη της Αθήνας μπορείς πλέον να διασχίσεις τον πλανήτη Γη.

Ξενώνες, ιατρεία, αυτοδιαχειριζόμενα σχολεία, χώροι θρησκευτικής λατρείας, στέκια αλληλεγγύης και συνάντησης αλλά και τα στέκια του καθημερινού πολιτισμού, μπακάλικα και κουρεία, εστιατόρια, ψιλικατζίδικα και τηλεφωνεία. O σκηνοθέτης αφουγκράζεται πρόσφυγες που απειλείται η ζωή τους, μετανάστες, τόσο νόμιμα διαμένοντες στη χώρα όσο και χωρίς χαρτιά, αλλά και τα παιδιά των μεταναστών που έχουν μεγαλώσει ή γεννηθεί στην Ελλάδα, έχοντας  τη συνδρομή Ελλήνων αλληλέγγυων.

Ένας σκληρός και απάνθρωπος αλλά εξίσου τρυφερός και ανθρώπινος κόσμος. Ο κόσμος ο δικός μας.

Σχεδιασμός τίτλων αρχής: Γιώργος Βελισσάριος

Δημοσιογραφική έρευνα: Χρήστος Σαρρής, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Μουσική σήματος: Blaine L. Reininger

Μιξάζ: Δημήτρης Μυγιάκης

Εκτέλεση παραγωγής: ΝΙΜΑ Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού

Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Σαρρής

Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Claudio Bolivar

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Τριανταφυλλίδης

00.45 Νυχτερινές Επαναλήψεις Προγράμματος 

…………………………………………………………………………..

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

…………………………………………………………………………..

23.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

23.45 ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«CΟOL DADDIO: THE SECOND YOUTH OF R. STEVIE MOORE»  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2016.

Σκηνοθεσίασενάριο: Imogen Putler & Monika Baran.

Διάρκεια: 90΄

Ο Ρ. Στίβι Μουρ θεωρείται μουσική ιδιοφυΐα, από τους σπουδαιότερους της σύγχρονης εποχής, εφάμιλλος του Μπράιαν Γουίλσον και των Μπιτλς. Έχει ασκήσει επιρροή σε πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων  είναι ο Άριελ Πινκ, ο Άλμπερτ Χάμοντ, ο Τιμ Μπέρτζες, ο Μακ Ντε Μάρκο και πολλοί άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ αυτό ερευνά το ίνδαλμα της underground μουσικής, τον Ρ. Στίβι Μουρ, έναν άνθρωπο που ηχογράφησε πάνω από 400 άλμπουμ στην κρεβατοκάμαρά του. Τώρα, στα 66 χρόνια του, απολαμβάνει  παγκόσμια αναγνώριση και ένα σωρό θαυμαστές, καθώς ξεκινά την πρώτη του παγκόσμια τουρνέ.

Ο Ρ. Στίβι Μουρ είναι ένας ευαίσθητος, χαριτωμένος, αστείος, συχνά αυτοκαταστροφικός καλλιτέχνης, που τον έχει βασανίσει πολύ η σκιά του αυταρχικού πατέρα του –ένας επιτυχημένος μπασίστας που έπαιζε με μύθους της μουσικής σκηνής, ακόμα και με τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τώρα, το πνεύμα των καιρών με τις ηχογραφήσεις στο σπίτι και την κουλτούρα της κασέτας ανέδειξε τον Στίβι και την τεράστια προσφορά του, καθιερώνοντάς τον ως παππού των «σπιτικών» ηχογραφήσεων. Η αναγνώριση ήρθε την κατάλληλη στιγμή: απένταρος και άρρωστος, ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία να υμνηθεί το ταλέντο του και η προσφορά του όσο βρίσκεται ακόμα εν ζωή.

Ο μεγαλύτερος μετά τον Σούγκαρμαν βιρτουόζος είναι έτοιμος να παρουσιαστεί στον κόσμο. Είναι ο κόσμος έτοιμος γι’ αυτόν;

Νυχτερινές Επαναλήψεις Προγράμματος

01.15 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕΡΝΤΟΧ (Ε) ημέρας  GR

02.00 ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ – ΤΕΛΙΚΟΣ (Ε)  W

03.30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε) ημέρας  

04.30 ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «CΟOL DADDIO: THE SECOND YOUTH OF R. STEVIE MOORE» (Ε) ημέρας  GR

06:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Ε) ημέρας W