ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 13 & 14.12.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 13 & 14.12.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13/12/2017

————————-

16:00 ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ  Επεισόδια 41ο & 42ο  GR 

16:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ    GR 

«Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»

Δράμα – ηθογραφία, παραγωγής 1965.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νέστορας Μάτσας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Αντιγόνη Βαλάκου, Μιράντα Μυράτ, Ελένη Ζαφειρίου, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Γιώργος Βελέντζας, Τασσώ Καββαδία, Χριστόφορος Νέζερ, Γιώργος Τζαμούρης, Εύα Ευαγγελίδου, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Μαργαρίτα Γεράρδου, Μαρία Βασιλείου, Γιάννης Φύριος, Ρολάνδος Χρέλιας.

Αφήγηση: Μάνος Κατράκης. 

Υπόθεση: Ο Θανάσης, ένας φτωχός νησιώτης, ζει με τη μητέρα του και τις τέσσερις αδελφές του. Δουλεύει στα καράβια αλλά τα χρήματα είναι λίγα και μόλις φτάνουν για να ζήσουν. Εκτός, όμως, από τις οικονομικές δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των αδελφών του, που είναι ανύπαντρες και χωρίς προίκα. Έτσι, αναγκάζεται να φύγει για την Αμερική. Έχει ακούσει πως εκεί τα λεφτά βγαίνουν εύκολα και είναι πολλά. Φεύγει λοιπόν, αφήνοντας την οικογένειά του και την κοπέλα που αγαπά. Επιστρέφει, έπειτα από χρόνια εργασίας στο εξωτερικό. Δεν έχει γίνει πλούσιος, αλλά με πολλές στερήσεις και σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για να περάσει άνετα τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Παράλληλα, έχει φροντίσει να στηρίξει οικονομικά τις αδελφές του, ώστε να παντρευτούν. Στο τέλος, δίνει όλες τις οικονομίες του και ξεψυχά στο γαμήλιο γλέντι της μικρότερης αδερφής του.

Κινηματογραφική διασκευή των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» και «Η τύχη από την Αμέρικα», γυρισμένη στη Σκιάθο και τη Σκόπελο του 1965.

18:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

————————-

ΣΗΜ: Ο αγώνας VOLLEY LEAGUE δεν θα μεταδοθεί. 

Tην Πέμπτη 14/12/2017, από το ξένο παιδικό πρόγραμμα «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ», θα μεταδοθούν τα επεισόδια 43ο+44ο.