ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 16 & 20.12.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 16 & 20.12.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2018

—————————–

10:30 ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

11:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙΣΤ’ κύκλος (Ε)

Επεισόδια 20ό & 21ο

13:30 ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (Ε) – Επεισόδιο 5ο 

——————————

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ» δεν θα μεταδοθεί.

Επίσης, την Πέμπτη 20/12/2018, στις 16:30, θα μεταδοθεί η ελληνική ταινία «ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»   GR ERT WORLD

Κοινωνική κωμωδία, παραγωγής 1981.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός.

Μουσική: Νίκος Τάτσης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Μήλας.

Παίζουν: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Άννα Μαντζουράνη, Νίκος Καλογερόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Χρήστος Καλαβρούζος, Ρένα Καζάκου, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Κάτια Αλεξάνδρου, Θωμάς Παλιούρας, Νίκος Κοτσώνης, Σταυρίνα Πρεβεδώρου, Κώστας Μπιλίρης, Δήμητρα Ζέζα, Στέλιος Λιονάκης, Μενέλαος Ντάφλος, Μαίρη Νάνου, Εύη Πρασσά, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Θανάσης Λιάμης, Ανδρέας Βαρούχας, Λίτσα Ματράκη, Παναγιώτης Σαμπατάκος, Παναγιώτης Τζακλάκας, Νίκος Κικίλιας.

Διάρκεια: 96΄

Υπόθεση: Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας λίγο μετά τη μεταπολίτευση. Ο Περικλής (Β. Διαμαντόπουλος), είναι ένας διευθυντής του Γυμνάσιου, συντηρητικός ως δάσκαλος και γονέας. Ζει στο χωριό μαζί με τη σύζυγό του, την υπομονετική και συμπονετική Ελπίδα (Α. Μαντζουράνη), και τον έφηβο γιο του Σωκράτη (Ν. Καλογερόπουλος), ενώ έχει μεγάλα σχέδια για τον μεγάλο του γιο Δημοσθένη (Κ. Τσάκωνα), που λείπει χρόνια για σπουδές στο εξωτερικό. Ο Δημοσθένης επιστρέφει, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε φανταστεί ο πατέρας… Παράλληλα, η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων κατά την Κατοχή, καθώς παραλείπεται το όνομα του Χρήστου Καναβού, ενός κομμουνιστή αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή. Ο Περικλής έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη γυναίκα του Ελπίδα όσο και με τους δύο γιους του Σωκράτη και Δημοσθένη, που υπερασπίζονται το δικαίωμα της Χρυσάνθης (Ειρήνη Καζάκου) και της οικογένειάς της να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Καναβού…

Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1981: Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Β. Διαμαντόπουλος) και Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Α. Μαντζουράνη), Σκηνογραφίας και Γ΄ Ειδικό Βραβείο.