ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 17 & 18.07.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 17 & 18.07.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, η συναυλία της δράσης «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή 2017» με τους Πέτρο Μάλαμα, Θοδωρή Κοτονιά και Δημήτρη Υφαντή, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 τροποποιείται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/7/2017

—————————-

19:30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

21:00 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Ε) W

«Bref»

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βραβευμένο κοινωνικό ντοκιμαντέρ «Bref» με θέμα την απάνθρωπη πρακτική της κλειτοριδεκτομής σε κορίτσια και γυναίκες, κυρίως σε χώρες της Αφρικής.

Κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες από την Αφρική, μετανάστες στην Ισπανία, μιλούν για το πανάρχαιο έθιμο του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, ενώ μέσα από τις εξομολογήσεις τους αποκαλύπτεται η σύγκρουση της παράδοσης ενός παλιού κόσμου με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία νέα παγκόσμια κοινότητα.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου είναι η διεθνολόγος-ερευνήτρια Νέλλη Καμπούρη από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, η πρόεδρος της Οργάνωσης των Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής στην Ελλάδα, Λορέτα Μακόλεϊ, καθώς και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ Χριστίνα Πιτούλη, η οποία ταξίδεψε από τη Βαρκελώνη, όπου ζει μόνιμα, ειδικά για την εκπομπή.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

22:15 Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ (Ε) (2004-2005) (ΑΡΧΕΙΟ) W

«Κώστας Μουρσελάς»

Κώστας Μουρσελάς. Ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς μας, αλλά και πεζογράφος, δοκιμιογράφος και σεναριογράφος, διηγείται τη ζωή του και την πορεία του στη λογοτεχνία που, όπως λένε οι ειδικοί, είναι μια καταγραφή ανθρώπινων χαρακτήρων.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εύη Κυριακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Κώστα Μουρσελά.

23:30 STAIRWAY TO TITIKA

——————————-

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 18/7/2017, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των δημοσιογράφων, που έχει προκηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ, οι μεταδόσεις, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, θα γίνουν με φυσικό ήχο (χωρίς δημοσιογραφικό σπικάζ).