ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 23 & 27.02.2020

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 23 & 27.02.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 23/2/2020, στις 20:00, από την εκπομπή «Selfie», θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο «Άνδρος», από τον Γ΄ Κύκλο

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο του τρίτου κύκλου, το «Selfie» επισκέπτεται την Άνδρο!

Ξεκινάμε από την Πλατεία του Εμπειρίκειου Γηροκομείου και Νοσοκομείου και επισκεπτόμαστε τη φημισμένη Λέσχη Ανδρίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου, για να καταλήξουμε στην εκκλησία της Αγίας Θαλασσινής και συνεχίζουμε με αφετηρία την Πλατεία Θεόφιλου Καΐρη, για να επισκεφτούμε τη Μονή Παλατιανή, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου και τη γέφυρα του Κάστρου.

Στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού μας αναστατώνουμε την κεντρική αγορά της Χώρας της Άνδρου προς αναζήτηση Memory Selfie.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας, μπροστά στο άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, με τις χορωδίες παιδιών, νέων και ενηλίκων του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου που μας παρουσιάζουν το λυρικό πρόσωπο του νησιού και τον Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Άνδρου που μας συστήνει τη παραδοσιακή πλευρά του πολιτισμού… και μία σελφο-σκυταλοδρομία με τις παίκτριές μας, που θα κρίνει την αποψινή νικήτρια του παιχνιδιού!

Παρουσίαση: Εύα Θεοτοκάτου, Παναγιώτης Κουντουράς.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 27/2/2020, στις 21:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «Art Week» με καλεσμένους τη Μαρία Φαραντούρη, τον Τζιχάν Τούρκογλου και τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση.

Το «Art Week» παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

«Μαρία Φαραντούρη – Τζιχάν Τούρκογλου & η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση»

Πρώτοι καλεσμένοι της Λένας Αρώνη στο «Art Week», είναι η Μαρία Φαραντούρη και ο Τζιχάν Τούρκογλου και συζητούν για τη γνωριμία και τη συνεργασία τους στον δίσκο «Πέρα από τα σύνορα». Επίσης, μιλούν για την Τέχνη που απευθύνεται στη συνείδηση των ανθρώπων, για δύναμη, ελπίδα και φαντασία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση μιλάει για το ξεκίνημά της και για την πορεία που την οδήγησε στα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου. Ακόμη, συζητεί με τη Λένα Αρώνη για τις απαιτήσεις που συνεπάγεται μια τέτοια διαδρομή και τον στόχο της, που είναι να καταφέρνει να προσφέρει συγκίνηση αλλά και να μοιράζεται με το κοινό τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.