ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 25 & 26.07.2020

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 25 & 26.07.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/7/2020

—————————-

20:00 ART WEEK 

21:00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Ε) Κ8  W

Οι «Μουσικές του κόσμου», επιχειρούν ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι από παραδοσιακούς ήχους και εξωτικούς ρυθμούς, μέχρι ηλεκτρονικά ακούσματα και πειραματικές μουσικές προσεγγίσεις.

«Βραζιλία» (Α΄ Μέρος)

Το αφιέρωμα των «Μουσικών του κόσμου» στη Βραζιλία, θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Όταν οι «Μουσικές» ρώτησαν τον Μορένο Βελόσο, γιο του γνωστού Βραζιλιάνου μουσικού Καετάνο Βελόσο «Τι είναι η βραζιλιάνικη μουσική;», απάντησε παίζοντας στην κιθάρα του ένα κομμάτι μπόσα-νόβα του αξέχαστου Antonio Carlos Jobim. Αυτή είναι η βραζιλιάνικη μουσική, δήλωσε όταν σταμάτησε να τραγουδά.

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια απόπειρα εξερεύνησης της ιστορίας της βραζιλιάνικης μουσικής μέσα από τα δύο μεγάλα μουσικά κινήματα, την μπόσα-νόβα και τον τροπικαλισμό, υπεύθυνα για την εξάπλωση του βραζιλιάνικου ήχου σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50 μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι της δεκαετίας του ’70. Μια αναδρομή από την περίοδο των πατεράδων της μπόσα-νόβα, Τομ Ζομπίμ και Ζοάο Ζιλμπέρτο, τα χρόνια της βραζιλιάνικης δικτατορίας όπου γεννιέται ο τροπικαλισμός και η επόμενη γενιά μεγάλων Βραζιλιάνων μουσικών, Ζιλμπέρτο Ζιλ, Καετάνο Βελόσο, Ζαρς Μακαλέ και Τομ Ζε.

Η αφήγηση του ντοκιμαντέρ χτίζεται γύρω από τις συνεντεύξεις και τη μουσική των παραπάνω καλλιτεχνών, ενώ μέσα από την καθημερινότητά τους βλέπουμε πώς εμπλέκονται με τη νεότερη γενιά μουσικών. Βλέπουμε τον Καετάνο να ηχογραφεί τον νέο του δίσκο με την μπάντα του γιου του και των φίλων του ή τον Ζιλμπέρτο Ζιλ να παίζει ντουέτο με τον γιο του. Η ιστορία καταλήγει στην εξερεύνηση της νέας γενιάς μουσικών και τη σύγχρονη μουσική σκηνή της Βραζιλίας.

Σ’ αυτά τα δύο επεισόδια θα δείτε μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς τόπους του κόσμου, τη Βραζιλία.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου

Παραγωγή: Onos Productions

22:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) K8 GR

«Πριγκίπισσα Σίσι» (Sissi)

Ρομαντική δραματική κομεντί, παραγωγής Αυστρίας 1955.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ερνστ Μαρίσκα.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊνς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Μια ζωηρή νεαρή πριγκίπισσα κερδίζει την αγάπη του μονάρχη και κατακτά τις καρδιές των υπηκόων της.

Η Αυστριακή αρχιδούκισσα Σοφία κανονίζει ταξίδι στο Μπαντ Ισλ για να γνωρίσει ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ τη μέλλουσα γυναίκα του, την πριγκίπισσα Έλεν της Βαυαρίας.

Τυχαία όμως, γνωρίζει τη μικρότερη αδελφή της Έλεν, Σίσι, και την ερωτεύεται. Παρά τις αντιρρήσεις της φιλόδοξης μητέρας του παντρεύεται τη Σίσι.

23:45 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (Αλλαγή ώρας) 

«Χρόνια Πολλά» 

01:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ (Αλλαγή ώρας) 

«Το άγνωστο κορίτσι» 

——————————

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

————————————–

03:00 ART WEEK (E) ημέρας

04:00 ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΙΣΙ (Ε) ημέρας

05:45 ΜΗ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ (Ε) ημέρας 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/7/2020

—————————-

20:00 SELFIE RELOADED

21:00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Ε)  Κ8  W

«Βραζιλία» – Β΄ Μέρος (τελευταίο)

22:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) K8 GR

«Σίσι, η νεαρή αυτοκράτειρα» (Sissi: The Young Empress / Sissi – Die junge Kaiserin)

Ρομαντικό ιστορικό δράμα, παραγωγής Αυστρίας 1956.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ερνστ Μαρίσκα.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ, Ιβάν Πέτροβιτς.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Η Σίσι κερδίζει τις εντυπώσεις στην αυλή και αποδεικνύει ότι έχει σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες, όπως και ότι είναι μια τρυφερή μητέρα.

Τα πρώτα χρόνια της νεαρής αυτοκράτειρας της Αυστρίας σημαδεύονται από τις συγκρούσεις της με το αυστηρό τελετουργικό της αυλής και με τη σκληρή πεθερά της.

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας και η απαίτηση να παραδώσει το παιδί σε ξένα χέρια για τη μόρφωσή του, την αναγκάζουν να ξεπεράσει την πρώτη κρίση στον γάμο της.

Επιτυγχάνεται η συμφιλίωση όταν υποχωρούν και τα δύο μέρη: η Σίσι συμμορφώνεται με το τελετουργικό και της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της.

23:45 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (Αλλαγή ώρας) 

«Ριζότο» 

01:30 ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Αλλαγή ώρας)

«Hippo» 

——————————

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

————————————–

02:00 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (Ε) ημέρας 

03:00 ΣΙΣΙ, Η ΝΕΑΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ (E) ημέρας

04:45 ΜΗ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ (Ε) ημέρας

06:15 ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Ε) ημέρας