ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 26 & 30.08.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 26 & 30.08.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 26/8/2017 και ώρα 16:00 από την εκπομπή «ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ», θα μεταδοθεί επανάληψη με θέμα «Συνάντηση με τον Λουκά Καρυτινό».

ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ «Λουκάς Καρυτινός» (2) (1)

Στο σημερινό επεισόδιο, καλεσµένος είναι ο σπουδαίος διευθυντής ορχήστρας Λουκάς Καρυτινός. Σε μια περιήγηση στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, θα ταξιδέψουμε μουσικά, τόσο με τις ιστορίες όσο και με τις νότες του μεγάλου αυτού μαέστρου.

ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ «Λουκάς Καρυτινός»

Έχοντας -πέρα από εγχώρια- και μεγάλη διεθνή καριέρα, συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, ο Λουκάς Καρυτινός έρχεται για να μας διηγηθεί τη δική του προσωπική ιστορία, αρχίζοντας από το μηδέν, στο ίδιο αυτό μέρος που είχε πρωτοεπισκεφθεί μικρός με τους γονείς του: την Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ «Λουκάς Καρυτινός» (1)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Δημητρίου.

Ιστορικός ερευνητής: Διονύσης Μουσμούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Βλάχου.

Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου.

Μουσική: Νάσος Σωπύλης, Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Ηχητικός σχεδιασμός: Fabrica Studio.

Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης.

Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής: Real Eyes Productions.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30/8/2017 και ώρα 21:00, από την εκπομπή «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» θα μεταδοθεί νέα εκπομπή με τίτλο: «Η documenta στο Κάσελ».

Η «Εποχή των εικόνων» επισκέπτεται το Κάσελ και παρουσιάζει την έκθεση της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στην documenta 14, υπό τον τίτλο «ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ», καθώς και μέρος της documenta στο Κάσελ, στην πόλη από την οποία ξεκίνησε.

Από αριστερά: Κατερίνα Κοσκινά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Από αριστερά: Κατερίνα Κοσκινά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά, μέσα στο Fridericianum, όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση με έργα πολλών Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών, των οποίων εμβληματικά έργα βρίσκονται στη συλλογή. Συζητούν για το μεγάλο αυτό γεγονός της προβολής της ελληνικής Τέχνης σε τέτοια κλίματα έξω από τη χώρα, ενώ βλέπουμε μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές της έκθεσης.

Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά καλλιτέχνες, οι οποίοι εκθέτουν σε διάφορα σημεία του Κάσελ, όπως ο Ανδρέας Αγγελιδάκης, η Μαίρη Ζυγούρη και η Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή, καθώς και τη Μαρίνα Φωκίδη, επιμελήτρια και συνεργάτιδα της documenta στην Αθήνα, η οποία μιλάει για τα έργα του Απόστολου Γεωργίου και το παράξενο διαμέρισμα μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ: Βλάσης Παπαδήμας.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.

Κατερίνα Ζαχαροπούλου 2.jpg