ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος – Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη ...

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος – Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη 04 & 07.03.2019

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι το σημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

20:00 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ

20:35 «GREAT MYSTERIES & MYTHS OF THE 20th CENTURY» (Ε) •

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 1998.

«Το Μυστήριο του πλωτάρχη Κραμπ» (The Commander Crabb Mystery)

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο πλωτάρχης Μπάστερ Κραμπ ήταν ο πιο θαρραλέος και ικανός να αποκρούει επιθέσεις βατραχανθρώπων του εχθρού. Οι πιο θεαματικές επιτυχίες του έγιναν στη Μεσόγειο, όπου κατανίκησε Ιταλούς βατραχανθρώπους με τη δική του ομάδα Άγγλων, χρησιμοποιώντας υποβρύχια «οχήματα». Μετά τον πόλεμο δεν χρειάζονταν πια τις υπηρεσίες του, μέχρι που ο Χρουστσόφ επισκέφθηκε την Αγγλία μ’ ένα ρώσικο ταχύπλοο σε απολύτως μυστική αποστολή. Όσο επιθεωρούσε κρυφά το πλεούμενο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Έναν χρόνο αργότερα, δύο πτώματα χωρίς κεφάλια και χωρίς χέρια ξεβράστηκαν στο Πόρτσμουθ – ήταν το ένα από τα δύο ο Μπάστερ Κραμπ; Ή κανένα από τα δύο; Τον έπιασαν αιχμάλωτο; Και αν ναι, σε ποιον ανήκαν τα πτώματα;

21:08 20ός ΑΙΩΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: «ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΓΚΙΚΑΣ» (Ε) • W

21:25 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ – ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» • W

Ο Γιάννης Μπεχράκης, διακεκριμένος φωτογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, έχει τιμηθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο φακός της εκπομπής «συλλαμβάνει» τον Έλληνα φωτογράφο και φωτορεπόρτερ, την περίοδο που εγκαταλείπει τις αποστολές και τα μέτωπα των πολεμικών επιχειρήσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια ο χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα στην Αθήνα, με την οικογένειά του, και στην Ιερουσαλήμ, όπου διευθύνει το φωτογραφικό τμήμα του Πρακτορείου Ρόιτερ, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο έπειτα απ’ αυτό της Νέας Υόρκης.

Διατρέχοντας την εικοσάχρονη πορεία του Γιάννη Μπεχράκη, το ντοκιμαντέρ καταγράφει τον τρόπο δουλειάς του και τα ερεθίσματα που τον οδηγούν στη δημιουργία, διερευνώντας παράλληλα το αν και πώς μπορεί ένας άνθρωπος, «εθισμένος» στο κυνήγι των γεγονότων και στους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, να λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας «φυσιολογικής» ζωής.

Σκηνοθεσία – σενάριο- φωτογραφία- ηχοληψία: Γιώργος Σκεύας.

Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά.

Παραγωγή: Cinetic 2009.

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη.

22:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΤΑΒΟΟ»

—————————–

ΣΗΜ: Το «Θέατρο της Δευτέρας» δεν θα μεταδοθεί.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στο «CAROUSEL» της Πέμπτης 7/3/2019, θα μεταδοθεί το επεισόδιο «CUBAN JAZZ» • W