ΕΡΤ2- Τροποποίηση προγράμματος 08.04.2019

ΕΡΤ2- Τροποποίηση προγράμματος 08.04.2019

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 8/4/2019, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

————————————-

20:00 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ

20:30 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΟΥ)  W

«Ο ΓΛΑΡΟΣ»  του Άντον Τσέχοφ     Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης

Σενάριο: Λυκούργος Καλλέργης

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Κόκκου

Μουσική επιμέλεια: Αιμιλία Ρόδη

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Μπάρτης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Ντίνος Αυγουστίδης, Καίτη Γρηγοράτου, Βασίλης Παπανίκας, Κούλα Αγαγιώτου, Μάρω Κοντού, Θόδωρος Συριώτης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ειρήνη Καναρέλλη, Θανάσης Σταϊκούρας.

Διάρκεια: 135′

Υπόθεση: Με φόντο τη θέα μιας λίμνης, οι ήρωες παλεύουν με τα προσωπικά τους προβλήματα, τις ανασφάλειες και τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Στο έργο είναι διάχυτος ο ερωτισμός, ο παραλογισμός και η υστερία των ηρώων. Όλα αυτά δίνονται με καυστικότητα, ειρωνεία, οξυδέρκεια, που περικλείουν όμως τρυφερότητα, λυρισμό και ιδεαλισμό.

 Ο Άντον Τσέχοφ γράφει το «Γλάρο» του το 1896 θέλοντας να δείξει πώς συντρίβονται οι νέοι χωρίς περίσκεψη από την παλιότερη γενιά. Το έργο θίγει την αιώνια αντιπαλότητα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών έναντι των νέων. Η Αρκάντινα είναι μια φτασμένη ηθοποιός και ερωτευμένη με τον συγγραφέα Σόριν. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε και τα βήματα της νεαρής ηθοποιού Νίνα -επίσης ερωτευμένης με τον Σόριν- που όμως δεν καταφέρνει ποτέ να καταξιωθεί ως ηθοποιός και να φτάσει την καριέρα της Αρκάντινα.

Η ματαιοδοξία του καλλιτέχνη δίνεται ανάγλυφα μέσα από την πένα του Τσέχοφ. Η ματιά του είναι εξαιρετικά διεισδυτική, καθώς μεταδίδει όλη τη δραματικότητα της ζωής των καθημερινών ανθρώπων μαζί με όλη της τη γελοιότητα. Γι’ αυτό και ο «Γλάρος» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα για τους ανθρώπους του θεάτρου, οι οποίοι ανασύρουν θησαυρούς από τα κοιτάσματά του, αλλά και για το κοινό, που αναγνωρίζει στους ήρωές του πρόσωπα και χαρακτήρες με πάθη και αδυναμίες μέσα από τη δική του τη ζωή.

22:50 FARGO (Αλλαγή ώρας μετάδοσης) 

23:50 Ο ΜΑΝΑΒΗΣ (Αλλαγή ώρας μετάδοσης)

—————————–

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

————————————

01:15 Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ (Ε)

02:15 ΤΕΤΡΑΔΙΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ (Ε)

02:45 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ (Ε) 

03:15 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ (Ε) 

04:00 ΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΗ (Ε) ημέρας

04:45 ΟΙ ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ (Ε) ημέρας

05:30 Ο ΜΑΝΑΒΗΣ (Ε) ημέρας