ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος 16.05.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος 16.05.2018

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ2

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/5/2018

—————————

15:45 GREEKS: NIKOΣ ΓΚΑΛΗΣ (Ε)

16:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ♦ GR

«Λάβετε θέσεις»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1973.

Σκηνοθεσία-σενάριο-μοντάζ: Θεόδωρος Μαραγκός.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Πετανίδης.

Παίζουν: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τόλιος, Κώστας Τσάκωνας, Βασίλης Τσιπίδης, Φανή Τόλιου, Κώστας Αλεξανδράκης.

Διάρκεια: 78΄

Υπόθεση: Στα Φιλιατρά, μια μισοέρημη πολίχνη της Μεσσηνίας, όσοι αγρότες έχουν απομείνει βρίσκονται σ’ έναν διαρκή αγώνα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ένας ράφτης και παλιός δρομέας, ο Ανδρέας (Βαγγέλης Καζάν), που αποτελεί και τη συνείδηση του τόπου, βιώνει την αφόρητη μοναξιά και πνίγεται από την ανία. Κάπου-κάπου τρέχει σε αυτοσχέδιους τοπικούς αγώνες, αλλά αυτό δεν του αρκεί. Απαυδισμένος εγκαταλείπει τα Φιλιατρά κι όπως πολλοί άλλοι έρχεται στην Αθήνα, αλλά κι εκεί οι συνθήκες της ζωής είναι αντίξοες και αδιέξοδες. Ο Ανδρέας συνθλίβεται μέσα στον αστικό κυκεώνα, σ’ αντίθεση μ’ έναν γνωστό του νεαρό, τον Βασίλη, στο πρόσωπο του οποίου διακρίνεται η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Βραβεία – Διακρίσεις:

Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1973 (καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας, φωτογραφίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη) και τιμητική διάκριση ερμηνείας στον Βαγγέλη Καζάν.

17:45 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Αλλαγή ώρας) • W

«Αίγινα» (Β΄ Μέρος)

Στην πόλη της Αίγινας μπορείς να αφιερώσεις ώρες περπατήματος. Μικρά δρομάκια, ωραία, φροντισμένα και με αισθητική παλαιά σπίτια και αρχοντικά, κτίρια με ιστορία, καφενεία και ζαχαροπλαστεία -εστίες κοινωνικότητας και κοιτίδων πνεύματος και πολιτισμού.

Η Αίγινα του πολιτισμού και του πνεύματος, η Αίγινα των σπουδαίων συγγραφέων και των εικαστικών, του οικουμενικού Νίκου Καζαντζάκη, του Νίκου Νικολάου, του Γιάννη Μόραλη, του Σπύρου Βασιλείου, του Χρήστου Καπράλου, του Οδυσσέα Ελύτη, σχηματίζεται μέσα από αφηγήσεις ντόπιων, κάνοντας ένα παράλληλο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Ανακαλύπτουμε την Αίγινα της υψηλής ραπτικής και αισθητικής του γαλλικού οίκου μόδας  Hermes, που την επέλεξε χάρη στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο του αρχαίου ελαιώνα της.

Στις εξοχές του νησιού υπάρχουν ορισμένοι Αιγινήτες, οι οποίοι διακονούν την αρχέγονη τέχνη της αγγειοπλαστικής, μια τέχνη που τείνει να πέσει σε μαρασμό και η οποία μόνο χάρη στο μεράκι και στην αγάπη για εκείνη μπορεί να διατηρηθεί.

Αίγινα σημαίνει φυστίκι και δοκιμάζοντας ένα έστω «φυστικάτο» αποχαιρετώντας το νησί, θα πάρεις τη γεύση του νησιού μαζί σου.

Σενάριο-αρχισυνταξία-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας.

Ηχοληψία-μοντάζ: Ανδρέας Κουρελάς.

Διεύθυνση παραγωγής: Άννα Κουρελά.

Εκτέλεση παραγωγής: View Studio.

18:00 ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ

18:30 LA SENORA (E)

20:00 BASKET LEAGUE – PRE GAME  W

20:15 ΒΑSKET LEAGUE – PLAYOFFS 2018 (Αλλαγή ώρας)  W

A’ ΦΑΣΗ – 1ος ΑΓΩΝΑΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ»  

22:15 ΒΑSKET LEAGUE – POST GAME  W

22:45 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

——————————

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ» και η ξένη ταινία «ΑΝΤΙΟ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΟΥ» δεν θα μεταδοθούν.