ΕΡΤ2- Τροποποίηση προγράμματος 28.09.2019

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ2

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/9/2019

—————————-

11:30 1.000 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Ε)

12:00 ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (Απευθείας μετάδοση από Κάιρο – Τοπική ώρα: 11:00-12:30)  W

Τα Θυρανοίξια θα τελέσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’ και θα γίνουν παρουσία υπουργών της Αιγύπτου και της υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

13:30 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε): Νίκος Καρούζος – 28/9/1990: Θάνατος Ν. Καρούζου   W

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Καρούζο. Με τη βοήθεια του κινηματογραφικού φακού και την αφήγηση του ίδιου του ποιητή περιηγούμαστε στη γενέτειρά του: το Ναύπλιο. Η μητέρα του ποιητή κάνει αναφορά στα παιδικά του χρόνια, ενώ ο ίδιος παρουσιάζει τις αναμνήσεις του από την πόλη. Αρχικά, ο Νίκος Καρούζος μιλάει για την αφετηρία του ποιητικού του έργου και αναφέρει τις πρώτες εκδόσεις του. Στη συνέχεια, υπογραμμίζει την ξεχωριστή λεπτότητα της τοπιογραφίας του Ναυπλίου, εκφράζει το ενδιαφέρον του για το βίωμα του απείρου που προσφέρουν τα μυκηναϊκά ερείπια, κάνει λόγο για τη σημερινή εικόνα του Ναυπλίου και σχολιάζει την εικονογραφία της σύγχρονης Αθήνας. Αναφέρεται, επίσης, στη σημασία της μουσικής και αναλύει την ουσία της ποίησης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του τρόπου βίωσης της καθημερινότητας. Παράλληλα με την αφήγηση, παρακολουθούμε πλάνα από το Ναύπλιο και την Αθήνα και ακούμε αποσπάσματα από ποιήματά του. Προβάλλεται αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Διαβάζει ο Πάνος Χατζηκουτσέλης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Αριστόπουλος.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παυλόπουλος.

Ηχοληψία: Μαρίνος Αθανασόπουλος.

Μοντάζ: Γιάννης Κριαράκης.

Βοηθός οπερατέρ: Ανδρέας Σινάνος.

Γραμματεία παραγωγής: Τούλα Φουντοραδάκη.

Συντονιστής παραγωγής: Αιμίλιος Μιχαηλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ηρώ Σγουράκη.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

14:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

——————————

ΣΗΜ: Η ξένη σειρά «ΟΙ ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ» θα μεταδοθεί μόνο στις νυχτερινές επαναλήψεις.