ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος 31.12.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος 31.12.2018

Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ2

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31/12/2018
——————————
20:00 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ: «ΛΩΞΑΝΤΡΑ»
20:30 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (Αλλαγή θεατρικού έργου)  W
«Η χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά

Τη «Χαρτοπαίχτρα», μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρζάς.    

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς.

Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Βιβλάκης.

Σκηνικά-κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν: Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Τζόλυ Γαρμπή, Γιάννης Βούρος, Ελένη Φιλίνη, Παύλος Χαϊκάλης, Ευτυχία Μοσχάκη, Λάμπρος Κοτσίρης, Φώτης Αρμένης, Γιώργος Βασιλείου, Ορφέας Ζάχος, Θανάσης Θεολόγης, Ναπολέων Καλής, Ελένη Καψάσκη, Κώστας Κοκκάκης, Θέμης Μάνεσης, Έλενα Στρατή.

Υπόθεση: Δεκαετία του ’60. Μια αγιάτρευτη χαρτοπαίχτρα, η Αλέκα, οδηγείται εξαιτίας του πάθους της σε διάφορες παρεξηγήσεις. Ο άνδρας της, ο Ανδρέας, αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της γυναίκας του και την αδιαφορία της προς όλους και όλα, αποφασίζει να τη γιατρέψει μια και καλή από το πάθος της, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ζήλιας. Έτσι, αρχίζει να κάνει κόρτε σε μια συμπαίκτριά της. Τα παιδιά του ζευγαριού, όμως, δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του πατέρα τους και ανησυχούν για τη μοίρα της οικογένειας. Έπειτα από διάφορες περιπέτειες, η χαρτοπαίχτρα δίνει τον μεγάλο όρκο: «να μην ξαναπιάσει τράπουλα στα χέρια της», σταυρώνοντας ταυτόχρονα τα δάχτυλά της πίσω από την πλάτη του Ανδρέα!.

22:30 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ: «ΠΡΟΒΑ ΠΑΛΤΟΥ»  W

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2006.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Δημητρίου.

Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Ελένη Βεργέτη, Παντελής Παπαδόπουλος.

Διάρκεια: 22΄

Υπόθεση: Ο Ιορδάνης (Γιώργος Αρμένης), ένας συνταξιούχος ράφτης, γύρω στα 65, κάθεται ολομόναχος, χωρίς δουλειά και φίλους στο παρατημένο ραφείο του, αναπολώντας τις παλιές εποχές. Η ξαφνική εμφάνιση της Μαρίας (Ελένη Βεργέτη), που θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον ίδιο, φωτίζει τη μουντή ζωή του. Όλα αποκτούν ένα καινούργιο νόημα ξανά. Σαν σκονισμένη κούκλα που ζωντάνεψε, αρχίζει να παίζει άψογα τον μοναδικό ρόλο που ερμήνευσε στη ζωή του: αυτόν του ράφτη. Γρήγορα μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά ανθρώπινη σχέση. Όμως, τα γυρίσματα τελειώνουν και ο χωρισμός τους είναι αναπόφευκτος…

23:00 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
—————————————–