ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Οκτόπουσι» 12.07.2019

ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Οκτόπουσι» 12.07.2019

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ
«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Οκτόπουσι»
(Octopussy)
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στις 22:30

Κατασκοπική περιπέτεια δράσης, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 1983.

Σκηνοθεσία: Τζον Γκλεν.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Μοντ Άνταμς, Κριστίνα Γουέιμπορν, Λουί Ζουρντάν, Καμπίρ Μπέντι, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Ρόμπερτ Μπράουν, Τζέφρι Κιν, Γουόλτερ Γκότελ, Στίβεν Μπέρκοφ.

Διάρκεια: 131΄

Υπόθεση: Ένας Βρετανός πράκτορας, ντυμένος κλόουν, βρίσκει τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό Βερολίνο. Ανακαλύπτουν ότι είχε μαζί του μια απομίμηση αβγού Φαμπερζέ.

Όταν το αυθεντικό αβγό εμφανίζεται σε δημοπρασία, ο Πράκτορας 007 αναλαμβάνει να εντοπίσει σε ποιον ανήκει το αβγό. Η έρευνα τον οδηγεί στον Αφγανό πρίγκιπα Καμάλ Χαν και στο παλάτι του στην Ινδία. Ανακαλύπτει ότι ο Χαν συνεργάζεται με τον Ορλόφ, έναν Σοβιετικό στρατηγό που προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχο της Σοβιετικής Ένωσης όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Στην 13η ταινία της σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ και την 6η με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ παρακολουθούμε τον Πράκτορα 007 σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια που οδηγεί την αγωνία στο ζενίθ, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ινδία, την Αγγλία, την Αγία Πετρούπολη, καθώς και στη Γιούτα.

Το τραγούδι των τίτλων «All Time High» ερμηνεύει η Ρίτα Κούλιτζ.

Με προϋπολογισμό 27,5 εκατομμύρια δολάρια, οι εισπράξεις της ταινίας έφτασαν τα 187,5 εκατομμύρια δολάρια.

Όλο το φωτογραφικό υλικό του James Bond είναι: © 1962-2019 Danjaq LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Inc. All rights reserved.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.