ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Λαμπερά Όνειρα Α.Ε.» 21.12.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Λαμπερά Όνειρα Α.Ε.» 21.12.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ
«Λαμπερά Όνειρα Α.Ε
(Tout Ce Qui Brille / All That Glitters)
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00

Κωμωδία, παραγωγής Γαλλίας 2010.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ζεραλντίν Νακάς, Ερβέ Μιμράν.

Πρωταγωνιστούν: Λεϊλά Μπεκτί, Ζεραλντίν Νακάς,  Βιρζινί Λεντουαγέν, Λιν Νταν Παμ.

Διάρκεια: 93΄

Υπόθεση: Η Έλι και η Λίλα είναι αδερφικές φίλες. Γνωρίζονται από μικρές και μοιράζονται τα πάντα, ακόμη και το κοινό όνειρο για μια εντελώς διαφορετική ζωή. Ζουν στο ίδιο προάστιο του Παρισιού, το οποίο απέχει μόλις δέκα λεπτά, με το μετρό, από το κέντρο της πόλης, αλλά έχουν κουραστεί να απέχουν δέκα λεπτά κι από τη ζωή που θα ήθελαν να ζήσουν. Από ασήμαντα μπερδέματα μέχρι τεράστια ψέματα, οι δύο φιλενάδες θα κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να καταφέρουν να κατακτήσουν τη ζωή που ονειρεύονται, στην οποία όλα φαντάζουν τόσο ιδανικά και πιθανά.

Για να εισχωρήσουν στις «υψηλές» τάξεις, ξεκινούν με το να αντιγράφουν στιλιστικές προτάσεις από περιοδικά κι εφορμούν στο Παρίσι. Η Λίλα θα γνωρίσει σε μπαρ τον πλούσιο Μαξ, ενώ η Έλι γίνεται μπέιμπι-σίτερ του παιδιού μιας φωτογράφου μόδας. Θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ωστόσο πως ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός…

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Σεζάρ Περισσότερο Υποσχόμενης Γαλλίδας ηθοποιού (Λεϊλά Μπεκτί) το 2011, ενώ ήταν και υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης πρώτης ταινίας.