ΕΡΤ2 – ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Amsterdam, Londοn, New York: The Magnificent Three» 16...

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Amsterdam, Londοn, New York: The Magnificent Three» 16 – 19.01.2018

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

«Amsterdam, Londοn, New York: The Magnificent Three»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018,

έως και Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00

Amsterdam

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, παραγωγής Iliade Productions – Les Films de l’Odyssée – Arte 2017.

Από το 1600, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη συνέβαλαν στη γέννηση και την ανάπτυξη της «παγκόσμιας πόλης»: μια νέα αστική φιλοσοφία, η φιλοσοφία της οποίας διαδραματίζεται σε παγκόσμια κλίμακα και η οποία έχει δημιουργήσει ένα ριζικά νέο αρχιτεκτονικό τοπίο, αναγνωρίσιμο μέχρι και σήμερα.

la city de Londres

Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες εικόνες για την αναδημιουργία της εξέλιξης της πόλης στο  χρόνο και το χώρο, σε συνδυασμό με κινούμενα πλάνα διάσημων και λιγότερο γνωστών μνημείων, αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι  στην Ιστορία.

Londres 1650

Δείτε τα  400 χρόνια του ανταγωνισμού αυτών των 3 μεγαλουπόλεων, που αγωνίζονται για την υπεροχή τους στο Παγκόσμιο Εμπόριο και που χαρακτηρίζονται από την αυξανόμενη αστικοποίηση και την άνοδο της αρχιτεκτονικής τέχνης. Ανακαλύψτε την ιστορία των «μεγάλων μυαλών», το πρωτοποριακό πνεύμα και τις καινοτομίες πίσω από τις ιστορίες επιτυχίας αυτών των πόλεων, την αμοιβαία γοητεία και τις συγκρούσεις τους. Παρακολουθήστε αυτές τις μεγαλουπόλεις να ακμάζουν η μία μετά την άλλη, ενωμένες κυρίως από τη φιλοδοξία και τη σπουδαία ιστορία τους.

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το συναρπαστικό οπτικό ταξίδι!

Σκηνοθεσία: Frédéric Wilner. 

New York 1870