ΕΡΤ2 – ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Παραμύθι δύο πόλεων» 26 & 29.01.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Παραμύθι δύο πόλεων» 26 & 29.01.2018

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

«Παραμύθι δύο πόλεων»

(A Tale of Two Cities) 

TwoCitiesTitle

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Κίνας-Αυστραλίας 2015.

Δύο φωτογράφοι από δύο πρωτεύουσες, μια σύγχρονη και μία αρχαία, διηγούνται την ιστορία δύο πόλεων. Ο Κινέζος φωτογράφος Γιου Χαΐμπο ταξιδεύει στην Καμπέρα για να γνωρίσει τη νεαρή πρωτεύουσα της Αυστραλίας, και ο Αυστραλός φωτογράφος Λι Γκραντ πηγαίνει στο Πεκίνο για να γνωρίσει από κοντά την αρχαία κινεζική πρωτεύουσα.

Lee-Grant-Beijing-China-4777

Δύο πρωτεύουσες, δύο κυβερνήσεις, δύο τόσο διαφορετικοί λαοί, που αποδεικνύεται ότι έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους. Και δύο φωτογράφοι, οι οποίοι μέσα από τις εικόνες τους ανακαλύπτουν νέες προοπτικές για τις αδελφές πόλεις τους και για τους εαυτούς τους.

A Tale of Two Cities EA0T7644

Ημερομηνία μετάδοσης:  Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00

Επεισόδιο 1ο. Δύο αδελφές πόλεις. Η μία είναι αρχαία με χιλιάδες χρόνια παράδοση και φιλοξενεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους: το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η άλλη, εκατό χρόνων, με μισό εκατομμύριο κατοίκους, η Καμπέρα, η πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Θα δούμε την περίφημη πλατεία Τιέν Αν Μεν, τους κήπους και τις λίμνες του Πεκίνου, όπως και τα πάρκα της Καμπέρας και θα γνωρίσουμε τους κατοίκους τους, πολίτες δύο αδελφών πόλεων, πολίτες του κόσμου.

China 018

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00

Επεισόδιο 2ο.  Κάτω από την επιφάνεια, πώς δουλεύουν, πώς διασκεδάζουν, πώς γιορτάζουν οι κάτοικοί τους; Ποιες είναι οι ομοιότητες, οι διαφορές, οι ιστορίες; Ένας εργάτης σ’ ένα εργοστάσιο σιδηρουργίας στο Πεκίνο, ένας οινοπαραγωγός έξω από την Καμπέρα.

Tale of Two Cities Lee-Grant-Beijing-China-500

Ένας ρεπόρτερ για τη Βουλή της Αυστραλίας. Γάμοι, λαϊκές αγορές, παιδικές χαρές. Δύο φωτογράφοι που αλλάζουν θέσεις, που βλέπουν ο ένας την πόλη του άλλου μέσα από την ματιά του καλλιτέχνη – ο καθένας βλέπει, κάτω από τις επιφάνειες, τις ίδιες εσωτερικές ελπίδες, τους φόβους, τα όνειρα.Tale of Two Cities Lee-Grant-Beijing-China-213