ΕΡΤ2: «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρωσία με τρένο...

ΕΡΤ2: «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρωσία με τρένο 04-06.05.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου»

(Transsiberian, my love)

Τα τελευταία τρία επεισόδια της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» (Transsiberian, my love), παραγωγής Γαλλίας 2011, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 4  έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, στις 16:00.

Ιδέα: Μαντλέν Αρκάντ και Ολιβιέ Πικάρ.

Έρευνα-σενάριο: Μαντλέν Αρκάντ.

Σκηνοθεσία-εικόνα-ήχος: Ολιβιέ Πικάρ.

Ένα ταξίδι στη Ρωσία, με τρένο

Λατρεύουν τα ταξίδια και τους αρέσει πολύ να ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς. Η Μαντλέν Αρκάντ με τον σύντροφό της  και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πικάρ, θα μας πάρουν μαζί τους σ’ ένα ταξίδι ζωής.

Με ένα σακίδιο στην πλάτη και μοναδικό μάρτυρα τον φακό της κάμερας, θα διανύσουν στις ράγες του Υπερσιβηρικού τα 10.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αγία Πετρούπολη από το Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, που καλύπτει το  ένα τέταρτο της επιφάνειας της Γης, οι εξερευνητές μας θα αντιμετωπίσουν πλήθος δυσκολιών, που θα αντισταθμιστούν από τις υπέροχες στιγμές που θα ζήσουν, καθώς και από τους νέους φίλους που θα κάνουν σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Θα ακολουθήσουμε τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ σε διάφορες γνωστές πόλεις, όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα δούμε τη λίμνη Βαϊκάλη και τα βουνά του εθνικού δρυμού Στόλμπι, αλλά κυρίως θα συναντήσουμε τον Βλαντιμίρ και τις μαριονέτες του, την Ελένα τη βασίλισα του καραόκε και τον Πάσα, τον εκκεντρικό γλύπτη. Μαζί τους θα ανακαλύψουμε την καρδιά και την ψυχή της σύγχρονης Ρωσίας.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χώρα που άνοιξε τα σύνορά της στον τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια, να ανακαλύψουμε έναν γενναιόδωρο λαό, εντυπωσιακά τοπία και φανταστικές δραστηριότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στις 16:00

Eπεισόδιο 11ο: «Η Ασία στη Ρωσία»

Η επίσκεψη στο Ουλάν Ουντέ συνεχίζεται, ενώ η Μαντλέν επισκέπτεται το ντάτσαν του Ιβολγκουίνσκ και παντρεύεται με παραδοσιακό τρόπο σ’ ένα χωριό Παλαιών Πιστών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στις 16:00

Eπεισόδιο 12ο: «48 ώρες με το τρένο»

Το δίδυμο Μαντλέν Αρκάντ – Ολιβιέ Πικάρ αναχωρεί για να κάνει 48 ώρες με το τρένο! Επόμενη στάση, το Καμπαρόφσκ, όπου η Μαντλέν και ο Ολιβιέ θα συναντήσουν μια θεατρική ομάδα και θα επισκεφθούν ένα θέατρο μαριονετών για παιδιά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, στις 16:00

Eπεισόδιο 13ο (τελευταίο): «10.000 χιλιόμετρα συναντήσεων»

Βλαδιβοστόκ, εκεί όπου όλοι κατεβαίνουν! Ύστερα από 10.000 χιλιόμετρα με το τρένο, είναι ώρα για τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ να κάνουν τον απολογισμό όλων όσων έζησαν κατά μήκος του Υπερσιβηρικού.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.