«Γυναίκες δηλητήριο» στο Θερινό σινεμά της ΕΡΤ2 – 02.07.2019

«Γυναίκες δηλητήριο» στο Θερινό σινεμά της ΕΡΤ2 – 02.07.2019

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Γυναίκες δηλητήριο»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, στις 23:30

Κωμωδία, παραγωγής 1993.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός.

Σενάριο: Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης.

Μουσική: Κώστας Τουρνάς.

Tραγούδι τίτλων: Σταμάτης Κραουνάκης.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Νάντια Μουρούζη, Κώστας Ρηγόπουλος, Χάρρυ Κλυν, Ηλίας Λογοθέτης, Αθηνά Τσιλύρα, Βλάσσης Μπονάτσος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Βουτσινάς, Γιάννης Καρατζογιάννης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελισάβετ Ναζλίδου, Άλκης Ζερβός, Άννα Δήμα, Χριστόφορος Νέζερ, Σπύρος Δρόσος, Τζώννυ Βαβούρας, Σπύρος Μπουρνάζος, Άννα Κυριακού, Περικλής Κασσανδρινός, Βίβιαν Βαλσάμη, Δημήτρης Κατσιμάνης.

Διάρκεια94΄

Υπόθεση: Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος τα έχει όλα. Είναι πετυχημένος ψυχίατρος, διάσημος για το βιβλίο του που αφορά στη σχέση των δύο φύλων. Είναι πλούσιος, έχει καλούς φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια επιχειρηματία. Το βράδυ που δίνει μια μεγάλη διάλεξη, ξαφνικά σαν εφιάλτης, ξεκινά ένας καταιγισμός γεγονότων που του κάνουν τη ζωή άνω-κάτω.

Ο αδελφός του Αλέξανδρος, επίδοξος νέος σκηνοθέτης, αποπειράται να αυτοκτονήσει, γιατί η κοπέλα του η Εβίτα διατηρεί από άποψη παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες.

Η ηλικιωμένη μητέρα του αποφασίζει να διώξει από το σπίτι τον πατέρα του και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, σαν εικοσάρα, ενώ ο πατέρας του από το σοκ χάνει την ακοή του και αργότερα και τη μιλιά του.

Κάποιοι από τους πιο χαρακτηριστικούς ασθενείς του, με ερωτικά πάντα προβλήματα, παθαίνουν έξαρση δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις στο ιατρείο του, η κουμπάρα του βρίσκεται σε μεγάλη κρίση γάμου με τον κουμπάρο, του κάνει ερωτική πρόταση και η γραμματεύς του, πρώην ασθενής του και κρυφά ερωτευμένη μαζί του, σε μια κρίση ζήλιας και μίσους, βάζει φωτιά στο σπίτι της αγαπημένης του.

Ο άψογος Κωνσταντίνος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα με τρομερή ψυχραιμία, μέχρι που ο συνδυασμός όλων αυτών των προσώπων σε μια τελική σκηνή-αναμέτρηση, όπου ο ένας προσπαθεί να δηλητηριάσει τον άλλον, ξεπερνά το φλεγματικό του χαρακτήρα και ανατρέπει «τα πιστεύω του» μιας ολόκληρης ζωής…

Τελικά, όλοι οι «χαλκέντεροι» ήρωες επιβιώνουν και συνεχίζουν τη ζωή τους πανέτοιμοι για καινούργια προβλήματα…