Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz, οι Αλκμάν, ο Δημήτρης Μυστακίδης...

Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz, οι Αλκμάν, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Jamming Funkers στο «SummERTime 2017» 13.07.2017

Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι  Buzz Bastardz, οι Αλκμάν,

ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Jamming Funkers

στο «SummERTime 2017»

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, στις 21:00

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής-μουσικής δράσης «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή 2017», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz, οι Αλκμάν και ο Δημήτρης Μυστακίδης σας προσκαλούν σε μια εκρηκτική συναυλία ενέργειας και ηχοχρωμάτων. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Jamming Funkers, που συμμετείχαν με επιτυχία στο YourBand@ERT.

Η πολυσχιδής vocalist και δυναμική performer Αγγελική Τουμπανάκη σε συνεργασία με έξι δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής, τους Buzz Bastardz, αποτελούν μία από τις «πιο δυναμικές μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στη Ελλάδα». Με έντονο και χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο παίζουν τις μουσικές του κόσμου πέρα από σύνορα και μουσικές νόρμες. Δημιουργούν και  αυτοσχεδιάζουν, συνθέτοντας ένα ηχητικό κράμα μουσικής παράδοσης και σύγχρονης μουσικής φόρμας. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι της Ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονίες.

Το σχήμα αποτελούν οι: Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή), Βασίλης Κετεντζόγλου (ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις), Γιάννης Παπαναστασίου (άλτο, σοπράνο σαξόφωνο), Πέτρος Κούρτης (σετ κρουστών), Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα), Αποστόλης Καλτσάς (ηλεκτρικό μπάσο).

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, ένας από τους πιο έμπειρους πολυοργανίστες μουσικούς της ελληνικής σκηνής, γνώστης του λαϊκού τραγουδιού και  της λαϊκής κιθάρας, συμπράττει με τους Αλκμάν σε λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και σε τραγούδια των Αλκμάν.

Οι Αλκμάν ιδρύθηκαν το 2009. Παίζουν δικά τους τραγούδια με ελληνικούς στίχους. Η μουσική τους συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία και αυτοσχεδιαστικές διαθέσεις πάνω στις φόρμες του ροκ τραγουδιού.

Τους Αλκμάν αποτελούν οι: Κυριάκος Καραμπερόπουλος (τραγούδι, πνευστά), Δημήτρης Σινάνογλου (τραγούδι, πιάνο), Αθηνά Τασούλα (τραγούδι, κρουστά), Κώστας Αρσένης (μπάσο), Βαγγέλης Κοτζάμπασης (τύμπανα), Δημήτρης Καζάνης (βιολί).

Οι Jamming Funkers είναι ένα δυναμικό μουσικό συγκρότημα με pop, soul, funk, R’n’B και ροκ διαθέσεις. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στις αρχές του 2008 και αποτελείται από τους Πλάτωνα Παπαδημητρίου (κιθάρα), Ερρίκο Σπηλιωτόπουλο (μπάσο), Σπύρο Τσοπελάκο (τύμπανα), Ιώ Νικολάου (φωνή), Βαγγέλη Γκάτσο (keys), Νίκο Ρόκα (keys), Βαγγέλη Παπαστάμου (κρουστά).

Σας καλούμε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ -με ελεύθερη είσοδο- να απολαύσετε μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική βραδιά!

Τη συναυλία παρουσιάζουν ο Πανταζής Τσάρας και η Μαρία Κουτσιμπύρη.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση ο Πέτρος Δουρδουμπάκης.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς επίσης και σε live streaming από τα μέσα στα οποία η ΕΡΤ έχει παρουσία μέσω Διαδικτύου.

Ώρα προσέλευσης 20:30