«Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέας εκπομπής στην ΕΡΤ2 19.05.2018

«Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέας εκπομπής στην ΕΡΤ2 19.05.2018

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στις 18:00

DSC_5915

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η νέα εκπομπή με την Αθηνά Καμπάκογλου, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 στην ΕΡΤ2, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα απογεύματα του Σαββάτου, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών. Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας.

DSC_5789

Μια όμορφη γυναικεία θεατρική παρέα έρχεται στο πλατό της πρώτης εκπομπής. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Ρούλα Πατεράκη, με εξομολογητική διάθεση, μας μιλά για το θέατρο, τον έρωτα, αλλά και για τη Λούλα Αναγνωστάκη, τα έργα της οποίας θα ανεβάσει σε μια πρωτότυπη διασκευή το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών.

DSC_5875

Μαζί της, η ηθοποιός Μαρία Ζορμπά μάς μιλά για τη συνεργασία τους στο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Επίκληση της Γοητείας», το οποίο θα ανέβει στο Θέατρο Ροές στις 30 Μαΐου 2018.

Η σημαντική πρωταγωνίστρια Ιωάννα Παππά μάς μιλά για την Οφηλία του «Άμλετ» που ερμηνεύει κάθε βράδυ στο θέατρο «Άνεσις»,  αλλά και για τον δεκάχρονο ραφτάκο στο αριστουργηματικό και αυτοβιογραφικό «Το Μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού.

Η Νικολέττα Βλαβιανού μάς «συστήνει» τη συγκλονιστική «Ευθαλία του Γαλατά» που παρουσιάζει στο Μικρό Γκλόρια, ενώ η νεότερη της παρέας, η Βασιλική Τρουφάκου, μας μιλά για τη Σελιμένη του «Μισάνθρωπου», που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στο «Σύγχρονο Θέατρο».

DSC_5835

Τις μουσικές ανάσες έχουν αναλάβει ο Χρήστος Παππάς με τους C Drain, αλλά και η Μικαέλα Δαρμάνη με την αισθαντική φωνή της, μας δίνει αφορμή για πιο προσωπικές συζητήσεις.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.DSC_5825