Η ΕΡΤ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ...

Η ΕΡΤ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 28.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Με ένα ξεχωριστό γκαλά όπερας και παράλληλη έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού, η ΕΡΤ, το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 20:30 η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») έργα των  Bizet, Chenier, Puccini, Bellini, Offenbach, Catalani και Rossini.

Σολίστ, η σοπράνο Τσέλια Κωστέα και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

Η μουσική διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη του φαινόμενου της έμφυλης βίας κατά των γυναικών προσφύγων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους κράτησης θέσεων στο τηλέφωνο 210 7282 000.

Παράλληλα με τη συναυλία, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τις πρόσφατες προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Ειδομένη, καθώς και με υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα φωτογραφικά τεκμήρια του Αρχείου Π. Πουλίδη, στα οποία καταγράφεται η καθημερινή ζωή των γυναικών προσφύγων στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’20.