«Η κυρία Υπουργός» – Νέα εξαιρετική σειρά στην ΕΡΤ1 04-08.05.2020

«Η κυρία Υπουργός» – Νέα εξαιρετική σειρά στην ΕΡΤ1 04-08.05.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Την εξαιρετική δραματική σειρά «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στις 20:30. 

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Σκηνοθεσία: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στις 20:30

Eπεισόδιο 1ο. Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ δέχεται την πρόταση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του προκατόχου της. Χωρίς καμιά προηγούμενη εμπλοκή σε ζητήματα πολιτικής, έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις τόσο στην άσκηση των νέων της καθηκόντων, όσο και σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαΐου 2020 , στις 20:30

Eπεισόδιο 2ο. Παράλληλα με την κρίση που ξεσπά στην Υεμένη, η Ελίζαμπεθ καλείται να διαχειριστεί κι άλλη μία κρίση που ξεσπά στο σπίτι της, όταν η μεγάλη της κόρη γίνεται πρωτοσέλιδο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργανώνει η ίδια ενάντια στη νέα πολιτική του πανεπιστημίου όπου κάνει τις σπουδές της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 , στις 20:30

Eπεισόδιο 3ο. Η Ελίζαμπεθ καλείται να αντιμετωπίσει μια δημοσιογράφο εχθρικά διακείμενη απέναντί της, η οποία απειλεί να δημοσιεύσει εμπιστευτικά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από τους κόλπους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο μεταξύ, ο σύζυγός της Χένρι εμπλέκεται σε μια διεθνή διαπραγμάτευση όταν εκείνη χρησιμοποιεί τη δουλειά του, προκειμένου να καταφέρει να κλείσει μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία με το Πακιστάν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 , στις 20:30

Eπεισόδιο 4ο. Η Ελίζαμπεθ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας όταν μία Κινέζα φοιτήτρια, η οποία ζητεί πολιτικό άσυλο, μετατρέπεται σε απειλή για τη συμφωνία. Ταυτόχρονα, στο σπίτι της η δεύτερη κόρη της, η Άλισον, έχει καλέσει φίλες της για να κοιμηθούν όλες μαζί στο σπίτι, όταν δημιουργείται ένταση με τη μεγαλύτερη αδελφή της, τη Στίβι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 , στις 20:30

Eπεισόδιο 5ο. Η Ελίζαμπεθ αναλαμβάνει την ιδιαίτερα δύσκολη διαπραγμάτευση με το Ιράν, η οποία αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης χωρίς να εμπλακούν οι δύο χώρες σε πολεμική σύγκρουση, παρά την πεποίθηση του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.