Η ζωή και το έργο του σπουδαίου σαξοφωνίστα Έντσο Αβιτάμπιλε στο «Doc...

Η ζωή και το έργο του σπουδαίου σαξοφωνίστα Έντσο Αβιτάμπιλε στο «Doc on ΕΡΤ» της ΕΡΤ2 21.06.2019

DOC ON ΕΡΤ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Enzo Avitabile: Μια ζωή σε νότες»

(Enzo Avitabile Music Life)

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στη 01:00

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ιταλίας 2012.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμι.

Διάρκεια: 80΄

Ένα ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Ντέμι (Jonathan Demme) για τον μουσικό Έντσο Αβιτάμπιλε (Enzo Avitabile), το έργο του και τη Νάπολη.

Η ταινία αυτή είναι ο καρπός της αμοιβαίας εκτίμησης των δύο καλλιτεχνών. Αποτελεί επίσης το αποτέλεσμα πολλών ετών που πέρασε ο σκηνοθέτης, ακολουθώντας τη μουσική τέχνη του Έντσο Αβιτάμπιλε, ενός σπουδαίου σαξοφωνίστα, με μεγάλη φήμη στην παγκόσμια μουσική σκηνή, γνωστού για το πάθος του στην έρευνα και στον πειραματισμό.

Η μουσική έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο στις ταινίες του Ντέμι, είναι εμφανής άλλωστε, σε όλα τα έργα του για τον κινηματογράφο.
Στη μακροχρόνια καριέρα του, αυτό το πάθος του είχε εκφραστεί σε διάφορα βιντεοκλίπ και πάνω απ’ όλα σε ντοκιμαντέρ (The Pretenders, New Order, Talking Heads, Bruce Springsteen και Neil Young), με σπουδαίες κριτικές από το κοινό, τους κριτικούς κινηματογράφου και της μουσικής.

Το ντοκιμαντέρ αυτό μας δίνει την απίστευτη ευκαιρία να βιώσουμε μια ιστορία με τα μάτια ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο, όχι μόνο για τη μουσική ενός «μοναδικού» καλλιτέχνη όπως ο Αβιτάμπιλε, αλλά και για τη Νάπολη, μια πόλη με θησαυρούς και αντιφάσεις.