«Μια μέρα για όλο τον κόσμο» στην ΕΡΤ2 – 5 Μαΐου: Παγκόσμια...

«Μια μέρα για όλο τον κόσμο» στην ΕΡΤ2 – 5 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας | Τετάρτη 05.05.2021

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
«5 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας»
 Α΄ τηλεοπτική μετάδοση
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στις 21:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας, η ΕΡΤ2, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στις 21:00, παρουσιάζει -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- ένα ξεχωριστό επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μια μέρα για όλο τον κόσμο», αφιερωμένο στις μαίες, τους φύλακες-αγγέλους των γυναικών στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, στη λοχεία.

«Θα τα καταφέρω;», «Πόσο θα πονέσω;», «Θα είσαι συνέχεια δίπλα μου;», «Πειράζει αν δεν θηλάσω;», μερικές από τις ανησυχίες των πρωτοτόκων προς τη μαία τους.

Σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου, καταγράφεται η καθημερινότητα της Κατερίνας, της Μερόπης και της Έφης, οι οποίες ως μαίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υποστήριξη της γυναίκας στην πιο ιερή στιγμή της ζωής της. Ξεκινώντας από την περιγεννητική περίοδο, θα την υποστηρίξουν και θα την ενθαρρύνουν στον τοκετό και θα τη συμβουλέψουν αφού γεννηθεί το μωρό της για τη φροντίδα και τον θηλασμό.

Η ομαλή διεξαγωγή του τοκετού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα όλων -είτε αυτός πραγματοποιείται στο σπίτι ή στο μαιευτήριο.   Η τελική απόφαση για τον τρόπο που θα γεννήσει, ανήκει αποκλειστικά στην ίδια την επίτοκο και η μαία είναι εκεί για να σεβαστεί την επιλογή της και να διασφαλίσει την ασφάλεια, έτσι ώστε εκείνο που θα μείνει, να είναι η ανάμνηση της πιο συγκλονιστικής εμπειρίας: της γέννησης!

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου

Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν

Αρχισυνταξία: Βάσω Χρυσοστομίδου

Έρευνα: Γεωργία Σαλαμπάση.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz

Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου

Παραγωγή: DOC3 Productions

Δείτε το trailer