«Μια υπέροχη μέρα» – Μια βαθιά αντιπολεμική ταινία στην ΕΡΤ2 ...

«Μια υπέροχη μέρα» – Μια βαθιά αντιπολεμική ταινία στην ΕΡΤ2 28.09.2019

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Μια υπέροχη μέρα»

(A Perfect Day / Un Dia Perfecto)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 22:00

Δραματική κομεντί, παραγωγής Ισπανίας 2015.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα («Δευτέρες με λιακάδα»).

Σενάριο: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, Ντιέγκο Φαρίας (βασισμένο στο μυθιστόρημα «Dejarse Llover» της Πάολα Φαρίας, που υπήρξε μέλος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα»).

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άλεξ Καταλάν.

Μοντάζ: Νάτσο Ρουίζ Καπίλας.

Μουσική: Αρνάου Μπατάλερ.

Παίζουν: Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τιμ Ρόμπινς, Όλγα Κιριλένκο, Μελανί Τιερί, Φέτζα Στούκαν, Σέρτζι Λόπεζ.

Διάρκεια: 98΄

Υπόθεση: 1995, κάπου στα Βαλκάνια, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Ο Ισπανός Μαμπρού και ο Αμερικανός Μπι είναι μέλη μιας ΜΚΟ. Ο Μαμπρού σε μία εβδομάδα πρόκειται επιτέλους να παντρευτεί τη σύντροφό του.

Όμως, πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μία εβδομάδα. Πρώτα απ’ όλα, μια διοικητική υπάλληλος θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να κρίνει αν επιτελούν αξιόλογο έργο στην περιοχή. Μόνο που αυτή η γυναίκα έχει ερωτικό παρελθόν με τον Μαμπρού, πράγμα που θα δυσκολέψει τα πράγματα.

Έπειτα, οι δύο άντρες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα πρέπει να απομακρύνουν ένα πτώμα μέσα από ένα πηγάδι προτού αυτό μολύνει το νερό, μια αποστολή φαινομενικά απλή που θα εξελιχθεί σε άθλο.

Τέλος, ο Μαμπρού θα πάρει υπό την προστασία του ένα μικρό παιδί που ψάχνει να βρει τους γονείς του, σε μια περιοχή σπαρμένη με νάρκες.

Μια βαθιά αντιπολεμική ταινία, δοσμένη ωστόσο με χιούμορ και συγκίνηση, που συμμετείχε επίσημα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών 2015, ενώ τιμήθηκε και με το Βραβείο Γκόγια Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.