«Μις Μαρπλ» – Ο τρίτος κύκλος της αστυνομικής σειράς μυστηρίου στην ΕΡΤ2...

«Μις Μαρπλ» – Ο τρίτος κύκλος της αστυνομικής σειράς μυστηρίου στην ΕΡΤ2 24.05.2020

 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ
«Μις Μαρπλ»
(Agatha Christie’s Marple)

Τα πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της αστυνομικής σειράς μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων «Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple)παραγωγής Αγγλίας 2007, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, στις 18:30.

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ.

Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 24 Μαΐου 2020, στις 18:30
«Ξενοδοχείο Μπέρτραμ»
(At Bertram’s Hotel)

Η Μις Μαρπλ βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές σ΄ ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου παραθέριζε ως παιδί και έχει πολύ καλές αναμνήσεις. Τα πράγματα παίρνουν δυσοίωνη τροπή όταν μια καμαριέρα του ξενοδοχείου, η Τίλι Ράις, βρίσκεται στραγγαλισμένη. Η Μις Μαρπλ διερευνά την υπόθεση επικουρούμενη από την Τζέιν Κούπερ, καμαριέρα επίσης στο ξενοδοχείο, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια νεότερη έκδοση της Μις Μαρπλ. Όταν γίνεται απόπειρα δολοφονίας εναντίον μιας ενοίκου του ξενοδοχείου, οι δύο γυναίκες συνεργάζονται για να βρουν το κίνητρο και την ταυτότητα του δολοφόνου.

Σκηνοθεσία: Νταν Ζεφ.

Σενάριο: Τομ ΜακΡέι, βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.

Παίζουν: Τζέραλντιν ΜακΓιούαν, Ιζαμπέλα Πάρις, Τζέιμς Χάουαρντ, Βίνσεντ Ρίγκαν, Μαρκ Χιπ, Έμιλι Μπίτσαμ, Μαρτίν ΜακΚέτσεον, Τσαρλς Κέι, Εντ Στόπαρντ, Φραντσέσκα Άνις, Ντάνι Γουέμπ, Στίβεν Μάνγκαν κ.ά.