«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 10ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 09 & 10.03.2019

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 10ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 09 & 10.03.2019

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

(Murdoch Mysteries

Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο του δέκατου κύκλου της πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries), παραγωγής Καναδά 2008-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019στις 20:00

Ο γνωστός, αγαπημένος ντετέκτιβ Μέρντοχ
επιστρέφει για τον 10ο Κύκλο της σειράς

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο στα 1890 – 1900, την εποχή των μεγάλων εφευρέσεων και ο Μέρντοχ μαζί με τους πιστούς συνεργάτες του και αγαπημένους ήρωες της σειράς,  χρησιμοποιεί πρωτοπόρες μεθόδους της επιστήμης για να διαλευκάνει μυστηριώδεις φόνους!

Στο πλευρό του η αγαπημένη του σύζυγος, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν, ο Τζορτζ Κράμπτρι, ο πιστός και λίγο αφελής αστυνομικός και ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος, Τόμας Μπράκενριντ, που απρόθυμα μεν, πάντα στο τέλος όμως, στηρίζει τον Μέρντοχ.

Στον 10ο Κύκλο θα δούμε τον Μέρντοχ να σχεδιάζει την κοινή τους ζωή με την αγαπημένη του Τζούλια, η οποία όμως σιωπηλά υποφέρει από τύψεις που σκότωσε τη βασανίστριά της, την ψυχωτική Ίβα Πίαρς.

Στην προσπάθειά της να ξεφύγει πηγαίνει με φίλες της σ’ έναν κοσμικό χορό στο Τορόντο, όπου  δολοφονείται μία κυρία που είχε βάλει σκοπό να παντρευτεί τον πιο περιζήτητο εργένη της καλής κοινωνίας του Τορόντο. Μια μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπά ταυτόχρονα αλλού στην πόλη, αποσπά την αστυνομία και βάζει τη ζωή της Τζούλια σε μεγάλο κίνδυνο. Αργότερα, ο Μέρντοχ με την Τζούλια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να έστειλαν στη φυλακή τον λάθος άνθρωπο, έναν δολοφόνο πεπεισμένο ότι ζει μέσα του ο διάβολος, καθώς και ένα σωρό άλλες περιπέτειες και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ακόμη, εμπλέκονται στον κόσμο των καλλιστείων σκύλων, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με μια παρέα εφήβων που έχουν εμμονή με το θάνατο, ενώ μια παιδική φίλη του Μέρντοχ φαίνεται να εμπλέκεται σε δολοφονία. Η ερωτική ζωή του Κράμπτρι επίσης, γίνεται περιπετειώδης, καθώς έχει μεν σχέση με μία χορεύτρια, όταν όμως γνωρίζει μία ρεπόρτερ αρχίζουν οι αναταράξεις…

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008.

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009.

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015.

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015.

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9  Μαρτίου 2019, στις 20:00
(10ος Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο: «Γυναικεία υπόθεση»
(A Study in Pink)

Ο Μέρντοχ ανακαλύπτει ότι η παιδική του φίλη Φρέντι Πινκ (Ροζ), που έχει γίνει ιδιωτική ντετέκτιβ, ενδέχεται να έχει εμπλοκή με μια δολοφονία. Για να μάθει την αλήθεια, επιστρατεύει την τελευταία του εφεύρεση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 20:00
(10ος Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο: «Φτιάχνοντας ένα δολοφόνο»
(Concocting a Killer)

Όταν ανοίγει ξανά μια υπόθεση δολοφονίας, ο Μέρντοχ και η Όγκντεν πρέπει να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα να έστειλαν τον λάθος άνθρωπο στη φυλακή.