«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 9ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 05 & 06.01.2019

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 9ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 05 & 06.01.2019

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

(Murdoch Mysteries

Murdoch-Mysteries-season 8

Το πέμπτο και το έκτο επεισόδιο του ένατου κύκλου της πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries), παραγωγής Καναδά 2008-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019στις 20:00

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι), Τζορτζίνα Ρίλι (στο ρόλο της γιατρού Έμιλι Γκρέις). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008.

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009.

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015.

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015.

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00

(Θ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Σε έναν ανελέητο αγώνα με το χρόνο, ο Μέρντοχ πρέπει να σταματήσει ένα σκοτεινό σχέδιο με ένα μυστικό όπλο που φαίνεται να το έχουν κλέψει τρομοκράτες με στόχο τη Νέα Υόρκη, εκτός αν πληρωθούν λύτρα 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν χρησιμοποιηθεί το όπλο, μπορεί να προκαλέσει πόλεμο απόλυτης καταστροφής ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00

(Θ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Στο Τορόντο μπαίνει σε εφαρμογή μερική ποτοαπαγόρευση, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν διάφορα έκτροπα. Μια Αμερικανίδα, ενεργό μέλος του κινήματος, έρχεται στο Τορόντο για να υποστηρίξει την πρόταση και μένει στο σπίτι του επιθεωρητή Μπράκενριντ, όπου η γυναίκα του Μάργκαρετ επιβάλλει ποτοαπαγόρευση κατά τη διάρκεια της παραμονής της.

Η αστυνομία βρίσκει νεκρό από δηλητηρίαση έναν δημοτικό σύμβουλο, υπέρμαχο του εμπορίου αλκοόλ. Η γιατρός Όγκντεν όμως, βρίσκει στο πτώμα μελανιές και αμυχές και ετοιμάζεται για νεκροψία, για περαιτέρω διερεύνηση.