«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 9ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 09 & 10.02.2019

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» – Ο 9ος Κύκλος στην ΕΡΤ2 09 & 10.02.2019

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

(Murdoch Mysteries

Murdoch-Mysteries-season 8

Το 15ο και το 16ο επεισόδιο του ένατου κύκλου της πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries), παραγωγής Καναδά 2008-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019στις 20:00

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα.

Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν!

Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι.

Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!

Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008.

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009.

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015.

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015.

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

(Θ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 15ο. Ένας δημοσιογράφος δολοφονείται, ερευνώντας μια ιστορία και ο Μέρντοχ, ερευνώντας μυστικά, ανακαλύπτει ότι ο νέος διοικητής εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Κράμπτρι, ο Χίγγινς και η Ρεμπέκα Τζέιμς πέφτουν θύματα απάτης, όταν επιχειρούν να γευτούν το πρώτο τους μπανάνα σπλιτ!

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

(Θ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 16ο. Ο Μέρντοχ μαζί με τον Μπράκενριντ προσπαθούν να βγάλουν στο φως την υπόθεση διαφθοράς στο Τμήμα, στο οποίο εμπλέκεται και ο νέος διοικητής. Αυτός όμως κατηγορεί τον Μπράκενριντ, όταν τον βλέπει με τα χρήματα της δωροδοκίας στο χέρι και ο Μπράκενριντ κινδυνεύει να μπει στη φυλακή.

Κρυφά όμως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν και με τη βοήθεια ενός φωνόγραφου ο Μέρντοχ με τον Μπράκενριντ αποσπούν την ομολογία του αρχηγού της σπείρας και ο Μπράκενριντ αθωώνεται.