Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και πάλι στην ΕΡΤ 12.11.2017

Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και πάλι στην ΕΡΤ 12.11.2017

Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και πάλι στην ΕΡΤ

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για μία ακόμη χρονιά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο μέσα από την εικόνα που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερο. Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, 51.000 δρομείς θα τρέξουν σε όλες τις αποστάσεις με αθλητές από 101 χώρες του κόσμου να τρέχουν στη γιορτή της Αθήνας.

Καθοριστικό ρόλο στην οικουμενικότητα του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας παίζει και η ζωντανή εικόνα που μεταδίδει σε όλο τον κόσμο η ΕΡΤ. Για μία ακόμα χρονιά η δημόσια τηλεόραση  θα είναι πιστή στο ραντεβού της με το δικό της… Μαραθώνιο.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30, μπορείτε να παρακολουθήσετε  απευθείας από την ΕΡΤ2 το ετήσιο Γκαλά της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων. Στην εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα γίνουν οι βραβεύσεις των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων για το 2017. Στην παρουσίαση είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου. 

Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων θα κορυφωθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. Από τις 07:30 το πρωί η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ HD, η ΕΡΑ Σπορ, καθώς και το web της ΕΡΤ θα έχουν απευθείας κάλυψη του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Η δημόσια τηλεόραση θα παρακολουθήσει την πορεία των 18.500 δρομέων που θα τρέξουν την αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου από την αφετηρία μέχρι και τον τερματισμό τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο στούντιο της ΕΡΤ, οι Βαγγέλης Ιωάννου, Νίκος Τσώνης και Περικλής Μακρής θα περιγράψουν τον αγώνα, ενώ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ θα βρίσκεται σε όλα τα κρίσιμα σημεία της πόλης και του αγώνα  (Μαραθώνας, βασικοί σταθμοί, Παναθηναϊκό Στάδιο).