Ο μοναδικός Γιώργος Μαργαρίτης στην «Αυλή των Χρωμάτων» της ΕΡΤ2 28.02.2020

Ο μοναδικός Γιώργος Μαργαρίτης στην «Αυλή των Χρωμάτων» της ΕΡΤ2 28.02.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:00
 «Αφιέρωμα στον Γιώργο Μαργαρίτη»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον αυθεντικό λαϊκό ερμηνευτή Γιώργο Μαργαρίτη.

Αφορμή και αιτία γι’ αυτή την ωραία μουσική συνάντηση στάθηκε η βιογραφία του αγαπημένου μας τραγουδιστή, την οποία έγραψε με περισσό μεράκι ο μελετητής του λαϊκού μας τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σ’ αυτό το βιογραφικό βιβλίο καταγράφεται μια ολόκληρη εποχή, τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η συνάντηση του Γιώργου Μαργαρίτη με τον Βασίλη Τσιτσάνη, η φιλία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, η συνεργασία του με τον Τάκη Σούκα, η επιτυχία και η αγάπη του κόσμου, τα όνειρα για το μέλλον κ.ά.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ήρθε στη φιλόξενη αυλή μας και μας τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια και μίλησε χωρίς περιστροφές, αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια για την πορεία του μέσα στο ελληνικό τραγούδι, για τη μεγάλη επιτυχία, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που δεν λείπουν από τον ανθρώπινο βίο.

Στην παρέα μας ήρθαν οι εκλεκτοί φίλοι του, ο χειμαρρώδης συγγραφέας και διανοητής Μίμης Ανδρουλάκης, ο «πρύτανης» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος και ο διακεκριμένος συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος.

Τραγουδούν οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Φραντζέσκα Μιχαήλ, Πέτρος Σκάρος.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Άγγελος Παπαδημητρίου (μπουζούκι), Γιάννης Τσατούχας (βιολί), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς), Κώστας Πέτσας (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκος Καινούριος (κιθάρα).

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλεύσεις Παράδοσης»: Γιώργος Ξενάκης, Πέτρος Ξανθόπουλος, Αλέξανδρος Κλειτσάκης, Στέλιος Κώττης, Μαρία Μυλωνά, Αιμιλία Αραβοπούλου, Πόπη Μαυρίκου, Φελίνα Θεοδοσίου.
Χοροδιδάσκαλος: Πέτρος Κώττης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.