«Οι 3 Γουιάνες» – Νέα υπέροχη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 ...

«Οι 3 Γουιάνες» – Νέα υπέροχη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 14-16.10.2019

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι 3 Γουιάνες»

(The 3 Guianas / Les 3 Guyanes)

Από τη Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– τη νέα υπέροχη σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων «Οι 3 Γουιάνες» (The 3 Guianas / Les 3 Guyanes), παραγωγής Γαλλίας 2017-2018.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στις 10:00
Eπεισόδιο 1ο: «Γουιάνα: Η χώρα των άφθονων νερών»
(Guyana: la terre des eaux abondantes)

Η Γουιάνα είναι μία από τις λιγότερο γνωστές χώρες του Οροπεδίου της Γουιάνας. Μια χώρα πολύ νεαρής ηλικίας, αφού είναι ανεξάρτητη τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (Arthur Conan Doyle) εμπνεύστηκε απ’ αυτό το φυσικό τοπίο για να γράψει το μυθιστόρημά του με τίτλο «Ο Χαμένος Κόσμος» (The Lost World). Αυτό σημαίνει ότι αυτή η έκταση της Αμαζονίας δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα μυστικά της.

Τόπος κατοικίας για πολλές κοινότητες που έφτασαν εδώ από την Ινδία και αλλού.

Μια αίσθηση ελευθερίας κυλά στις φλέβες όλων των κατοίκων της, όπως του Ντουέιν, που είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου και πιο απομακρυσμένου ράντσου της χώρας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 10:00
Eπεισόδιο 2ο: «Από τη Γουιάνα στο Σουρινάμ: Ταξίδι στον πράσινο ωκεανό»
(De la Guyane au Surinam: Voyage en océan vert)

Στη Γουιάνα και στο Σουρινάμ, το δάσος του Αμαζονίου καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της έκτασής τους. Μια ιδιαιτερότητα που οδηγεί κάθε άνθρωπο που ζει στην περιοχή αυτή να αναπτύξει στενή σχέση, σχεδόν προσωπική, με το περιβάλλον του.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό θα γνωρίσουμε τον Σάκε με την πιρόγα του και τη Μέγια, τη νεαρή ιθαγενή Μαρονί, καθώς και την καθημερινότητά τους μέσα σ’ αυτή την άγρια φύση που είναι το σπίτι τους, αυτό που αγαπούν και υπερασπίζονται.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 10:00
Eπεισόδιο 3ο (τελευταίο): «Οι τρεις Γουιάνες: Ταξίδι στο Οροπέδιο»
(Le plateau des Guyanes)

Σ’ ένα μοναδικό ταξίδι θα διασχίσουμε τις τρεις Γουιάνες. Μια συναρπαστική περιπέτεια, που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε το μεγάλο δάσος του Αμαζονίου, αρχίζοντας από το Καγιέν (Cayenne) στη Γαλλική Γουιάνα, μέχρι τα σύνορα της Γουιάνας, περνώντας μέσα από το Σουρινάμ.

Σ’ αυτό το οδοιπορικό, το πνεύμα των κατοίκων που θα γνωρίσουμε είναι αυτό των σύγχρονων πρωτοπόρων, που τόλμησαν να ζήσουν την περιπέτεια στην καρδιά του δάσους.