Οι «7 Θυμοί» στην ΕΡΤ2 13.01.2019

Οι «7 Θυμοί» στην ΕΡΤ2 13.01.2019

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«7 Θυμοί»

(7 Kinds of Wrath)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 23:45

Ασπρόμαυρο δράμα, παραγωγής Ελλάδας 2014.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Βούπουρας.

Σενάριο: Βασιλική Ηλιοπούλου, Χρήστος Βούπουρας, Γιώργος Κόρρας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας.

Μοντάζ: Μανόλης Ζεάκης.

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς.

Σκηνογραφία: Κατερίνα Ζουράρη.

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα.

Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου.

Ηχοληψία-Σχεδιασμός ήχου: Λέανδρος Ντούνης.

Παραγωγοί: Ηρακλής Μαυροειδής, Άγγελος Βενέτης.

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ – ΕΚΚ.

Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Κόρα Καρβούνη, Χάρης Φραγκούλης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Myzafer Zifla, Μαρία Σκουλά, Στέλιος Μάινας, Νένα Μεντή, Μάγια Λυμπεροπούλου, Τιτίκα Σαριγκούλη.

Διάρκεια: 106΄

Υπόθεση: Ο Πέτρος, αρχαιολόγος στο επάγγελμα, μέσα στο κέντρο τη Αθήνας, βιώνει την απογυμνωμένη ελληνική παράνοια, ερχόμενος σε επαφή από επιλογή ή από σύμπτωση με ανθρώπους «διαφορετικούς»: Έναν Άραβα μετανάστη, που έρχεται σε μια χώρα απίστων, αποφασισμένος να την κατακτήσει χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Μια Ελληνογαλλίδα τσελίστα, που κουβαλά την αγωνία της αλκοολικής μητέρας της. Έναν νεαρό Αλβανό πιανίστα, που φέρει την κατάρα της ευφυΐας και της προσωπικής του θεότητας. Έναν Έλληνα μετανάστη, που επαναπατρίζεται, άπατρις πλέον. Έναν διευθυντή τράπεζας, που πιστεύει ότι όλα εξαγοράζονται ακόμα και η αγάπη. Έναν αστυνομικό της πεζής περιπολίας, που φτιάχνει μια δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα.

Η επαφή του Πέτρου μ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι κατ’ αρχήν εμπειρία τραυματική. Για κάθε μία απ’ αυτές ο Πέτρος θα καταβάλει και ένα αντίτιμο. Μερικές φορές υλικό, άλλες καθαρά ψυχικό – συναισθηματικό. Κάποτε και τα δύο.

Το κέρδος της εμπειρίας θα καλύψει την απώλεια; Ουμανισμός και αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας μέσα από έναν ρεαλισμό της καθημερινότητας.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.