«Οριάν Εξπρές, αγάπη μου» – Mια αξέχαστη περιπέτεια με τρένο στην ΕΡΤ2...

«Οριάν Εξπρές, αγάπη μου» – Mια αξέχαστη περιπέτεια με τρένο στην ΕΡΤ2  07-15.05.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Οριάν Εξπρές, αγάπη μου»
(Orient Express, My Love)

Τα επτά πρώτα επεισόδια της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Οριάν Εξπρές, αγάπη μου» (Orient Express, My Love), παραγωγής Καναδά 2012, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 από την Πέμπτη 7 Μαΐου έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις 16:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2012.

Είναι περιπετειώδεις, περίεργοι, ανοιχτοί και παθιασμένοι!

Έχοντας ήδη επιβιβαστεί στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο για να διασχίσουν τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, τη Ρωσία, η Μαντλέν Αρκάντ και ο Ολιβιέ Πικάρ ξεκινούν τώρα μια νέα περιπέτεια: θα ακολουθήσουν το δρόμο από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη, στα «βήματα» του περίφημου Οριάν Εξπρές!

Ο μυθικός σιδηρόδρομος Οριάν Εξπρές, ξεκινά από το Παρίσι και διασχίζει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Παρίσι, Στρασβούργο, Μόναχο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Βάρνα για να καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει και μια δεύτερη διαδρομή που συνδέει την τουρκική πρωτεύουσα με το σημείο αναχώρησης, το Παρίσι διασχίζοντας τη Σόφια, το Βελιγράδι, την Αθήνα, τη Βενετία, τη Λοζάνη, το Καλέ και το Λονδίνο.

Η Μαντλέν και ο Ολιβιέ μάς καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους και να ζήσουμε μια αξέχαστη περιπέτεια γεμάτη ανατροπές, άγχος και τεράστια χαρά. Κυρίως να μοιραστούμε την καθημερινή τους πορεία, μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες εκπλήξεις!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 1o: «Παρίσι το μαγευτικόΣτρασβούργο, Γερμανία»

Οι εξερευνητές μας Μαντλέν και Ολιβιέ ξεκινούν για μια νέα περιπέτεια που ακολουθεί κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του «τρένου των βασιλιάδων, του βασιλιά των τρένων», το Οριάν Εξπρές. Το μαγευτικό Παρίσι, το Στρασβούργο και η Γερμανία, είναι οι πρώτες στάσεις αυτής της θρυλικής διαδρομής που θα διαρκέσει 9.000 χιλιόμετρα.

 Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 2o: «Βαρύ παρελθόν στο Μόναχο, ελαφρότητα στη Βιέννη»

Μετά τη Γαλλία, στη Γερμανία και την Αυστρία! Συνεχίζοντας το ταξίδι τους, η Μαντλέν και ο Ολιβιέ θα σταματήσουν στο Μόναχο, όπου θα επισκεφθούν το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη χώρα και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το καλύτερο κέικ σοκολάτας στον κόσμο στη Βιέννη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 3o: «Ανάμεσα στον Μπετόβεν και τον Δράκουλα»

Βιέννη, η παγκόσμια πρωτεύουσα της μουσικής!

Η Μαντλέν Αρκάντ και ο Ολιβιέ Πικάρ αναζητούν τους τάφους του Μπετόβεν, του Μπραμς και του Σούμπερτ στο νεκροταφείο του Zentralfriedhof.

Επιπλέον, οι εξερευνητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους βρικόλακες από το θεατρικό έργο «Tanz Der Vampire».

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 12 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 4o: «Μαγειρέψτε βουλγαρικά, μιλήστε ρουμανικά»

Χρειάζεστε ιδέες για το δείπνο; Ακολουθήστε τη Μαντλέν Αρκάντ σ’ ένα μαγειρικό μάθημα βουλγαρικής κουζίνας!

Θέλετε κάποια βασικά γλωσσικά προσόντα στη ρουμανική γλώσσα;

Θα σας εξυπηρετήσουν!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, στις 16:00
 Επεισόδιο 5o: «Ο τρελοκαπελάς»

Εξερευνήστε το Βουκουρέστι και συναντήστε τον τελευταίο «τρελοκαπελά» της πόλης, ενώ η Μαντλέν κάνει το μοντέλο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 6o: «Μαύρη Θάλασσα και γκολφ»

Η Μαντλέν Αρκάντ και ο Ολιβιέ Πικάρ συνεχίζουν το οδικό τους ταξίδι κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας, στη Βουλγαρία και αποφασίζουν να σταματήσουν για μια παρτίδα γκολφ.
Το πρόβλημα; Η Μαντλέν δεν έχει ξαναπιάσει μπαστούνι του γκολφ.

 Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 7o: «Περιστρεφόμενοι δερβίσηδες!»

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολιβιέ και η Μαντλέν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αυθεντική παράσταση των περιστρεφόμενων δερβίσηδων και θα τους περιποιηθούν σε ένα από τα παλιότερα χαμάμ του κόσμου.