«Πικάσο» – Μια εξαιρετική σειρά με τον Αντόνιο Μπαντέρας στην ΕΡΤ1  26...

«Πικάσο» – Μια εξαιρετική σειρά με τον Αντόνιο Μπαντέρας στην ΕΡΤ1  26 & 27.02.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Πικάσο»

(Genius: Picasso)


Το έβδομο και το όγδοο επεισόδιο της νέας εξαιρετικής βιογραφικής δραματικής σειράς «Πικάσο» (Genius: Picasso), με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15. 

Βιογραφική δραματική σειρά δέκα επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κεν Μπίλερ.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κλεμάνς Ποεζί, Άλεξ Ριτς, Σαμάνθα Κόλεϊ, Πόπι Ντελβίν, Τ.Ρ. Νάιτ, Σεθ Γκέιμπελ, Τζόνι Φλιν, Ρόμπερτ Σίαν, Έιλινγκ Φραντσιόζι, Σεμπαστιάν Ροσέ.

Στα δέκα επεισόδια της δραματοποιημένης σειράς θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και τους έρωτες του μεγαλοφυούς Ισπανού καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο.

Ταυτόχρονα, θα διερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα και την τεράστια συμβολή του στη μοντέρνα τέχνη.

Θα παρακολουθήσουμε τους θυελλώδεις γάμους, τους παθιασμένους έρωτες και τις δαιδαλώδεις πολιτικές και προσωπικές συμμαχίες που έδωσαν πνοή στη μεγαλοφυία του και κατέρριψαν τους φραγμούς της καλλιτεχνικής του έκφρασης, ώστε να αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αφοσίωσή του στην Τέχνη του και η γνωριμία του με άλλα ιερά τέρατα της εποχής, όπως η Κοκό Σανέλ, ο Ανρί Ματίς, ο Μαρκ Σαγκάλ και ο Ζαν Κοκτό, ολοκληρώνουν το παζλ αυτής της συναρπαστικής προσωπικότητας.

Στο ρόλο του Πικάσο ο περίφημος αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας, ενώ ο Άλεξ Ριτς υποδύεται τον νεαρό Πικάσο που απορρίπτει τις παραδοσιακές σπουδές και μαζί με έναν κύκλο μποέμ συγγραφέων και καλλιτεχνών προσπαθεί να καταξιωθεί στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Διακρίσεις:

  • Υποψηφιότητα για Βραβείο GUILD 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για 5 Βραβεία ΕΜΜΥ 2019: καλύτερης σειράς, καλύτερου ηθοποιού, μακιγιάζ, ενδυματολογίας και ηχοληψίας.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 7ο. Στον απόηχο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) μπαίνει στο Κομμουνιστικό Κόμμα και προσπαθεί να συμβιβάσει την Τέχνη του με τα πολιτικά του φρονήματα.

Στοιχειωμένος από μια καταδικασμένη ερωτική σχέση από το παρελθόν, διστάζει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη Φρανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί).

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 8ο.  Αναζητώντας κάτι καινούργιο, ο νεαρός Πικάσο (Άλεξ Ριτς) βρίσκεται να ζωγραφίζει το σκηνικό για μια παράσταση μπαλέτου. Εκεί συναντά την πρώτη του σύζυγο, την μπαλαρίνα Όλγα Χoχλόβα (Σοφία Ντόνιαντ).

Στο μεταξύ, ο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) παλεύει να εξισορροπήσει τις ανάγκες της οικογένειάς του με την επιθυμία του να μείνει καλλιτεχνικά ενεργός.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.