«Πικάσο» – Νέα εξαιρετική σειρά με τον Αντόνιο Μπαντέρας στην ΕΡΤ1  17-...

«Πικάσο» – Νέα εξαιρετική σειρά με τον Αντόνιο Μπαντέρας στην ΕΡΤ1  17- 20.02.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Πικάσο»

(Genius: Picasso)

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας εξαιρετικής βιογραφικής δραματικής σειράς «Πικάσο» (Genius: Picasso) δέκα επεισοδίων, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 17 έως και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15. 

Βιογραφική δραματική σειρά δέκα επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2018.

Σκηνοθεσία- σενάριο: Κεν Μπίλερ.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κλεμάνς Ποεζί, Άλεξ Ριτς, Σαμάνθα Κόλεϊ, Πόπι Ντελβίν, Τ.Ρ. Νάιτ, Σεθ Γκέιμπελ, Τζόνι Φλιν, Ρόμπερτ Σίαν, Έιλινγκ Φραντσιόζι, Σεμπαστιάν Ροσέ.

Στα δέκα επεισόδια της δραματοποιημένης σειράς θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και τους έρωτες του μεγαλοφυούς Ισπανού καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο. Ταυτόχρονα, θα διερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα και την τεράστια συμβολή του στη μοντέρνα τέχνη.

Θα παρακολουθήσουμε τους θυελλώδεις γάμους, τους παθιασμένους έρωτες και τις δαιδαλώδεις πολιτικές και προσωπικές συμμαχίες που έδωσαν πνοή στη μεγαλοφυία του και κατέρριψαν τους φραγμούς της καλλιτεχνικής του έκφρασης, ώστε να αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αφοσίωσή του στην Τέχνη του και η γνωριμία του με άλλα ιερά τέρατα της εποχής, όπως η Κοκό Σανέλ, ο Ανρί Ματίς, ο Μαρκ Σαγκάλ και ο Ζαν Κοκτό, ολοκληρώνουν το παζλ αυτής της συναρπαστικής προσωπικότητας.

Στο ρόλο του Πικάσο ο περίφημος αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας, ενώ ο Άλεξ Ριτς υποδύεται τον νεαρό Πικάσο που απορρίπτει τις παραδοσιακές σπουδές και μαζί με έναν κύκλο μποέμ συγγραφέων και καλλιτεχνών προσπαθεί να καταξιωθεί στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Διακρίσεις:

  • Υποψηφιότητα για Βραβείο GUILD 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για 5 Βραβεία ΕΜΜΥ 2019: καλύτερης σειράς, καλύτερου ηθοποιού, μακιγιάζ, ενδυματολογίας και ηχοληψίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 3ο. Η Μπλε Περίοδος του έργου του νεαρού Πάμπλο (Άλεξ Ρις) ξεκινά μετά την αυτοκτονία του καλύτερού του φίλου, όταν συναντά τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, τη Φερνάντ Ολιβιέ (Έιλινγκ Φραντσιόζι).

Στο μεταξύ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) ξεκινά μια σχέση με έναν άλλο μεγάλο του έρωτα, τη νεαρή καλλιτέχνιδα Φανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί).

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 4ο. Ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) παλεύει ανάμεσα σε δύο ερωτικές σχέσεις, ο νεαρός Πικάσο (Άλεξ Ριτς) βρίσκει έμπνευση στα έργα των περίφημων ποιητών Απολινέρ (Σεθ Γκέιμπελ) και Μαξ Τζέικομπ (Τ.Ρ. Νάιτ).

Προσπαθεί, χρησιμοποιώντας τις δικές τους ιδέες, να δημιουργήσει το δικό του έργο Τέχνης που θα τον καταξιώσει ως μεγάλο καλλιτέχνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 5ο. Ο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) πασχίζει να πείσει τη Φρανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί) να ζήσει μαζί του.

Στο μεταξύ, ο νεαρός Πικάσο (Άλεξ Ριτς) προσπαθεί να συναγωνιστεί το ταλέντο του Ματίς. Σκοτεινή πηγή έμπνευσης, η αποτυχημένη σχέση του με τη Φερνάντ Ολιβιέ (Έισλινγκ Φραντσιόζι).

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 6o. Ενώ ο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) πηγαίνει τη Φρανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί) στη νότια Γαλλία για διακοπές, ο νεαρός Πικάσο (Άλεξ Ριτς) ανακαλύπτει τον κυβισμό με τον Ζoρζ Μπρακ (Κερ Λόγκαν).

Η καριέρα του απειλείται, όταν κατηγορείται ότι έκλεψε τη Μόνα Λίζα.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.