«Πικάσο» – Τα δύο τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής σειράς στην ΕΡΤ1  04...

«Πικάσο» – Τα δύο τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής σειράς στην ΕΡΤ1  04 & 05.03.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Πικάσο»

(Genius: Picasso)

Τα δύο τελευταία επεισόδια της εξαιρετικής βιογραφικής δραματικής σειράς «Πικάσο» (Genius: Picasso), με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 23:15. 

Βιογραφική δραματική σειρά δέκα επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κεν Μπίλερ.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κλεμάνς Ποεζί, Άλεξ Ριτς, Σαμάνθα Κόλεϊ, Πόπι Ντελβίν, Τ.Ρ. Νάιτ, Σεθ Γκέιμπελ, Τζόνι Φλιν, Ρόμπερτ Σίαν, Έιλινγκ Φραντσιόζι, Σεμπαστιάν Ροσέ.

Στα δέκα επεισόδια της δραματοποιημένης σειράς θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και τους έρωτες του μεγαλοφυούς Ισπανού καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο.

Ταυτόχρονα, θα διερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα και την τεράστια συμβολή του στη μοντέρνα τέχνη.

Θα παρακολουθήσουμε τους θυελλώδεις γάμους, τους παθιασμένους έρωτες και τις δαιδαλώδεις πολιτικές και προσωπικές συμμαχίες που έδωσαν πνοή στη μεγαλοφυία του και κατέρριψαν τους φραγμούς της καλλιτεχνικής του έκφρασης, ώστε να αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αφοσίωσή του στην Τέχνη του και η γνωριμία του με άλλα ιερά τέρατα της εποχής, όπως η Κοκό Σανέλ, ο Ανρί Ματίς, ο Μαρκ Σαγκάλ και ο Ζαν Κοκτό, ολοκληρώνουν το παζλ αυτής της συναρπαστικής προσωπικότητας.

Στο ρόλο του Πικάσο ο περίφημος αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας, ενώ ο Άλεξ Ριτς υποδύεται τον νεαρό Πικάσο που απορρίπτει τις παραδοσιακές σπουδές και μαζί με έναν κύκλο μποέμ συγγραφέων και καλλιτεχνών προσπαθεί να καταξιωθεί στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Διακρίσεις:

  • Υποψηφιότητα για Βραβείο GUILD 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2019 καλύτερου ηθοποιού σε τηλεοπτικό ρόλο (Αντόνιο Μπαντέρας).
  • Υποψηφιότητα για 5 Βραβεία ΕΜΜΥ 2019: καλύτερης σειράς, καλύτερου ηθοποιού, μακιγιάζ, ενδυματολογίας και ηχοληψίας.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 9ο. Η Φρανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί) αγνοεί τον Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) και κυνηγάει τους δικούς της καλλιτεχνικούς στόχους, ενώ ο νεαρός Πικάσο βρίσκει χαλάρωση από τον αποτυχημένο γάμο του με την Όλγα σ’ έναν νέο παράφορο έρωτα.

Στο μεταξύ, η νεαρή Ντόρα Μάαρ (Σαμάνθα Κόλεϊ) προσπαθεί με κάθε τρόπο να γνωρίσει τον Πικάσο. Ο Πικάσο, όμως, δεν έχει την παραμικρή σχέση μ’ αυτό που περίμενε εκείνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 23:15

Eπεισόδιο 10ο (τελευταίο). Όταν αφήνει τον Πικάσο, η Φρανσουάζ Ζιλό (Κλεμάνς Ποεζί) προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά του και να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Ο Πικάσο (Αντόνιο Μπαντέρας) βρίσκει τη νέα του σύντροφο στην αγκαλιά της Ζακλίν Ροκ (Βαλεντίνα Μπέλε), αλλά απομονώνεται από τον κόσμο, αποφασισμένος να δημιουργήσει τον τέλειο πίνακα.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.