«Σταθμός Μέγαρον» – Νέα πολιτιστική εκπομπή στην ΕΡΤ2 13.10.2019

«Σταθμός Μέγαρον» – Νέα πολιτιστική εκπομπή στην ΕΡΤ2 13.10.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρον»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 12:00

papageorgiou tv

Νέα εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Eπεισόδιο 1ο: «Μαθήματα Πολέμου II: Σικελικά Δράματα –

Έτος Σκαλκώτα – La Vita e Bella»

Στην πρώτη εκπομπή παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

α) Μαθήματα Πολέμου II: Σικελικά Δράματα: Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση του Θουκυδίδη. Καλεσμένοι, ο κλασικός φιλόλογος Γιάννης Λιγνάδης, η ιστορικός Ανδρονίκη Μακρή και ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.
β) Έτος Σκαλκώτα. Με αφορμή το «Έτος Σκαλκώτα», η εκπομπή αρχίζει αφιερώματα βάσει του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής. Καλεσμένος, ο διευθυντής του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Αλέξανδρος Χαρκιολάκης.

γ) «La Vita e Bella» (Όμορφη ζωή): Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Καλεσμένοι, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης.

Ακόμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης, μιλάει στην εκπομπή για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής τη σεζόν 2019-2020.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.
Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.
Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.
Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.