Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη το «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2 19.07.2020

Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη το «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2 19.07.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 
«SELFIE RELOADED»
Με τον Παναγιώτη Κουντουρά

«Selfie Reloaded»: Το αγαπημένο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, που ταξιδεύει και παίζει σε όλη την Ελλάδα, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται στον τέταρτο κύκλο εκπομπών του, για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και πιο πολλά παιχνίδια!

Το νέο κύκλο των 20 επεισοδίων του «Selfie Reloaded» παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κουντουράς, που είναι και ο σκηνοθέτης της εκπομπής.

Πώς παίζεται το «Selfie»;

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 γύρους (Town Selfie, Memory Selfie, Quiz Selfie και Action Selfie) και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που επισκεπτόμαστε κάθε φορά.

Έτσι, οι πόλεις και οι περιοχές στις οποίες ταξιδεύουμε, γίνονται ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.
Σε κάθε επεισόδιο, δύο παίκτες διαγωνίζονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!
Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και τους ανθρώπους της.
To «Selfie» είναι ένα πρωτότυπο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, ελληνικής έμπνευσης και παραγωγής, που προβάλλει με σύγχρονο τρόπο τις ομορφιές της πατρίδας μας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στις 20:00
(Δ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 13ο:  «Η Σκιάθος του Παπαδιαμάντη»

Το «Selfie» επιστρέφει στις Σποράδες για να εξερευνήσει τη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη!

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Οικία Παπαδιαμάντη, όπου συναντάμε την Αθηνά Παπαγεωργίου που μας μιλάει για τον μεγάλο συγγραφέα και το Μουσείο που έχει δημιουργηθεί, τιμώντας τη μνήμη και το έργο του, στο σπίτι όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε τη γραφική πλατεία του Μουσείου Παπαδιαμάντη, αναζητώντας Memory Selfie και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο Κάστρο της Σκιάθου για να επισκεφτούμε την Πύλη του Κάστρου, το τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, την εκκλησία του Χριστού, την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και καταλήγουμε στο ψηλότερο σημείο του ιστορικού αυτού οχυρού στη σημαία μας, που κυματίζει με φόντο το καταγάλανο Αιγαίο Πέλαγος.

Στο Κάστρο συναντάμε και τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος μας μιλάει για τη σημασία του Παπαδιαμάντη στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του νησιού της Σκιάθου.

Στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού επισκεπτόμαστε τα Λαλάρια, την περίφημη παραλία του νησιού, που μπορεί κάποιος να προσεγγίσει μόνο διά θαλάσσης, για να παίξουμε ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων».

Για τον τελικό γύρο ανηφορίζουμε στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπου ο ηγούμενος πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ιωσήφ μάς μιλάει για την ιστορία της μονής και οι παίκτριές μας αναμετρώνται σε μία Σελφο-σκυταλοδρομία που καθορίζει τη νικήτρια, η οποία αμέσως μετά παραλαμβάνει το έπαθλό της από τον ηγούμενο της Μονής Ευαγγελίστριας.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.