Στην Αίγινα το τηλεπαιχνίδι «Selfie» της ΕΡΤ2 22.06.2019

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

«SELFIE»

Το «Selfie», το πρωτότυπο, νεανικό ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, συνεχίζει το ταξίδι του στην ΕΡΤ2… για να μας γνωρίσει ακόμη περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Ανανεωμένο σε πρόσωπα και εικόνες, το «Selfie» μάς αποκαλύπτει τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των παικτών του και διασκεδαστικές δοκιμασίες με selfie φωτογραφίες… που αναστατώνουν κάθε πόλη που επισκέπτεται.
Το νέο κύκλο των 12 επεισοδίων του «Selfie», παραγωγής 2019, συμπαρουσιάζουν η Εύα Θεοτοκάτου και ο Παναγιώτης Κουντουράς, που είναι και ο σκηνοθέτης της εκπομπής.

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν με σύγχρονο και διαφορετικό τρόπο, τα αξιοθέατα της πόλης και τα σημεία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες.
Ο ταξιδιωτικός χαρακτήρας της εκπομπής φέρνει την παραγωγή σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, πρωτεύουσες νομών, μικρές επαρχιακές πόλεις, νησιά ή ακόμα και χωριά.

Οι παίκτες, που προέρχονται από τις πόλεις που επισκέπτεται η εκπομπή, καλούνται να διαγωνιστούν σε μια σειρά από δοκιμασίες με selfie φωτογραφίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!

Πώς παίζεται το «Selfie»; Στο παιχνίδι συμμετέχουν 2 παίκτες, οι οποίοι γίνονται ομάδα με κάποιον από τους 2 παρουσιαστές. Το παιχνίδι αποτελείται από τρεις γύρους και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που είναι ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.

Στον 1ο γύρο («Town Selfie»), οι παίκτες αναζητούν και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σημεία και τα αξιοθέατα της πόλης.
Στον 2ο γύρο («Memory Selfie»), εμπλέκουν την τοπική κοινωνία και βάζουν στο παιχνίδι τους ανθρώπους της πόλης, στην προσπάθειά τους να προλάβουν να φωτογραφίσουν 10 διαφορετικά είδη selfie ο καθένας, με αντιπάλους το χρόνο… και τη μνήμη τους.

Στον 3ο γύρο («Team Selfie»), μαζί με τους παίκτες συμμετέχουν και οι φίλοι τους (3-4 άτομα για κάθε παίκτη), σε μία «σελφοδρομία», με σκυτάλη τα selfie sticks.

Η τελευταία δοκιμασία είναι μία ομαδική Group Selfie ή πολλές Speed Selfie, όπου οι παίκτες έχουν στόχο να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούν στην ομάδα τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 19:00
«Αίγινα»

Το «Selfie» επισκέπτεται την Αίγινα! Ξεκινάμε από το λιμάνι και επισκεπτόμαστε το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, τη Μητρόπολη, το Δημοτικό Θέατρο, τον Πύργο του Μάρκελλου, το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και το φάρο, το Άγαλμα της Μάνας (έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου) και καταλήγουμε στο σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη.

Μαθαίνουμε από τον γυμνασιάρχη τη σφουγγαράδικη ιστορία του νησιού αλλά και την ουσιαστική επίδραση αυτού του υπέροχου τόπου σε κορυφαίους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Αναστατώνουμε το λιμάνι και την τοπική αγορά και γνωρίζουμε έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη από τη Βουργουνδία που ζει τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί, δημιουργώντας και εκθέτοντας εδώ τα πρωτότυπα «ανακυκλωμένα» γλυπτά του.

Ολοκληρώνουμε το παιχνίδι μας στο λιμάνι με μία εντυπωσιακή ιστιοδρομία, με τους νεαρούς ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, που θα κρίνει το νικητή!

Παρουσίαση: Εύα Θεοτοκάτου, Παναγιώτης Κουντουράς.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.