Στις Μηλιές Πηλίου το «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2 26.07.2020

Στις Μηλιές Πηλίου το «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2 26.07.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 
«SELFIE RELOADED»
Με τον Παναγιώτη Κουντουρά

«Selfie Reloaded»: Το αγαπημένο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, που ταξιδεύει και παίζει σε όλη την Ελλάδα, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται στον τέταρτο κύκλο εκπομπών του, για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και πιο πολλά παιχνίδια!

Το νέο κύκλο των 20 επεισοδίων του «Selfie Reloaded» παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κουντουράς, που είναι και ο σκηνοθέτης της εκπομπής.

Πώς παίζεται το «Selfie»;

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 γύρους (Town Selfie, Memory Selfie, Quiz Selfie και Action Selfie) και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που επισκεπτόμαστε κάθε φορά.

Έτσι, οι πόλεις και οι περιοχές στις οποίες ταξιδεύουμε, γίνονται ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.
Σε κάθε επεισόδιο, δύο παίκτες διαγωνίζονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!
Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και τους ανθρώπους της.
To «Selfie» είναι ένα πρωτότυπο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, ελληνικής έμπνευσης και παραγωγής, που προβάλλει με σύγχρονο τρόπο τις ομορφιές της πατρίδας μας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, στις 20:00
(Δ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 14ο: «Μηλιές»

Το «Selfie» επισκέπτεται τις Μηλιές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου!

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Κεντρική Πλατεία και επισκεπτόμαστε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τη Βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος» και το σύγχρονο Μνημείο Πεσόντων Μηλιωτών.

Συνεχίζουμε και επισκεπτόμαστε το Τοπικό Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών, το Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο και το Καμπαναριό του Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε την Κεντρική Πλατεία και την τοπική αγορά των Μηλιών, αναζητώντας Memory Selfie και συνεχίζουμε στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού μ’ ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων», στην περίφημη σιδερένια γέφυρα του τρένου του Πηλίου, που κατασκεύασε ο πατέρας του διάσημου υπερρεαλιστή ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Εβαρίστο ντε Κίρικο.

Παράλληλα, συναντάμε και συζητάμε με τον Απόστολο Ρεματίσιο για τη Βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος», η οποία αποτελεί την ιστορική συνέχεια της ξακουστής «Σχολής των Μηλεών», που ίδρυσαν οι Άνθιμος Γαζής, Γρηγόριος Κωνσταντάς και Δανιήλ Φιλιππίδης και αποτέλεσε σημαντική πνευματική εστία της εποχής και κέντρο του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Ακολουθεί μία συζήτηση με τον πατέρα Κωνσταντίνο Κουκουβίνο, ιερέα του Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, για τον ιστορικό αυτό ναό με τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες και, τέλος, συναντάμε τον Δημήτρη Ραμματά, αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού & Νεολαίας Νοτίου Πηλίου, που μας μιλάει για το ιστορικό τρένο του Πηλίου.

Στον τελικό γύρο μία σελφοδρομία… με βαγονέτο τρένου στον τερματικό σταθμό του τρένου του Πηλίου στις Μηλιές, θα καθορίσει τη νικήτρια.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.