Θανάσης Παπαγεωργίου & Γιάννης Χουβαρδάς στο «Art Week» της ΕΡΤ2 15.01.2019

Θανάσης Παπαγεωργίου & Γιάννης Χουβαρδάς στο «Art Week» της ΕΡΤ2 15.01.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

Το «Art Week» παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να αναδείξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στις 21:00
«Θανάσης Παπαγεωργίου – Γιάννης Χουβαρδάς»

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής «Art Week», που μεταδίδεται την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, η Λένα Αρώνη φιλοξενεί τον Θανάση Παπαγεωργίου. Ο αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας μιλάει για το θέατρο Στοά, με αφορμή τα έργα «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» και «Εμείς οι δύο», για το πώς η πορεία στην Τέχνη διαμορφώνει τους καλλιτέχνες, για τον έρωτα και την εξουσία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Γιάννης Χουβαρδάς σε μια αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη. Ο σημαντικός σκηνοθέτης μιλάει για τα δύο έργα με τα οποία καταπιάνεται αυτή τη θεατρική σεζόν: «Παλιοί Καιροί» του Χ. Πίντερ από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, που θα ανέβει τον Μάρτιο από το Εθνικό Θέατρο. Συζητεί με τη Λένα Αρώνη για τη σχέση μας με τη μνήμη, για προσωπική, υπαρξιακή αναρώτηση, τον χρόνο και τον κόπο που απαιτείται για τη δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων, καθώς και για τη σχέση μας με το ψέμα και την αλήθεια.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.