Το «Νοκ άουτ» του Παύλου Τάσιου στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2 ...

Το «Νοκ άουτ» του Παύλου Τάσιου στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2 16.07.2019

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Νοκ άουτ»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στις 23:00

Ψυχολογική κομεντί, παραγωγής 1986.

Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος.

Σενάριο: Παύλος Τάσιος από μια ιδέα του Γιώργου Κούνδουρου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Φίλιππος Κουτσαφτής.

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος.

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζηνάσιος.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αρζόγλου, Φάνης Χηνάς, Κατερίνα Ραζέλου, Χάρης Εμμανουήλ, Ελένη Ράντου, Κώστας Στεφανάκης, Μιχάλης Γούναρης, Τάνια Καψάλη, Χρύσα Σαμαρά, Γιάννης Θωμάς, Σταμάτης Παγασαίος, Αφροδίτη Καραγιάννη,  Μαρία Κακάμπουρα, Ιωάννα Παπαβασιλείου, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Ρεβέκα Φράνη.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ένας νεαρός ηθοποιός, με τάσεις αυτοκτονίας, κάνει διάφορες απόπειρες εκ του ασφαλούς, αφού ξέρει ότι υπάρχει πάντα ο φίλος του για να τον σώζει. Η ζωή του θα αλλάξει εντελώς, όταν θα εμφανιστεί ένας άνδρας και θα του προσφέρει τις υπηρεσίες του, βοηθώντας τον να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο ηθοποιός θα εκτιμήσει την αξία της ζωής, θα βρει δουλειά και θα γυρίσει κοντά στην παλιά του αγαπημένη. Αυτό που αγνοεί είναι ότι ο άγνωστος εμφανίστηκε στη ζωή του, κατόπιν συνεννόησης με τον φίλο του. Είναι μια πονηρή ιδέα για να τον συνεφέρουν.

Η ταινία απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Βραβείο Μοντάζ (Γιάννης Τσιτσόπουλος) και το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Παύλος Τάσιος), ενώ ο Γιώργος Κιμούλης και ο Φάνης Χηνάς πήραν το Βραβείο Α΄ και Β΄ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα.