«Το Σχολείο των Ουραγκοτάγκων» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 ...

«Το Σχολείο των Ουραγκοτάγκων» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 09-20.03.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Το Σχολείο των Ουραγκοτάγκων»

(Orangutan Jungle School) 

Όλα τα επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Το Σχολείο των Ουραγκοτάγκων» (Orangutan Jungle School), παραγωγής Αγγλίας 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 (εκτός του Σαββατοκύριακου), στις 12:00.

Μια σειρά ντοκιμαντέρ-σαπουνόπερα με τα αστεία, τους θριάμβους και τις τραγωδίες μιας ομάδας ορφανών ουραγκοτάγκων σ’ ένα μοναδικό Σχολείο του Δάσους.

Όταν «αποφοιτήσουν» από το σχολείο, θα είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ελεύθεροι στην άγρια φύση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Eπεισόδιο  1ο: «Και ξεκινάει λοιπόν…»
(And So It Begins…)

Στην καρδιά του Κεντρικού Καλιμαντάν στο Βόρνεο βρίσκεται το Νιάρου Μεντένγκ, ένα ξεχωριστό σχολείο που διδάσκει εκατοντάδες ορφανούς ουραγκοτάγκους δεξιότητες που θα χρειαστούν για να επιβιώσουν στην άγρια φύση.

Ο Βαλεντίνο βρίσκει πλάγιους τρόπους να τα καταφέρνει στα μαθήματά του. Ο Ντάριλ και η Λίτι είναι το ζευγάρι της τάξης, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο. Και το πρώτο μωρό της Κλάρα, η Κλαρίτα, κλάπηκε από ένα αρσενικό.

Τώρα, αν η Κλάρα δεν δεχτεί την Κλαρίτα πίσω στην αγκαλιά της, η Κλαρίτα θα γίνει το νεότερο ορφανό στο Σχολείο της Ζούγκλας για Ουραγκοτάγκους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Eπεισόδιο 2ο: «Ανεβαίνοντας»
(Movin’ on Up)

Ο Βαλεντίνο, ο Μαντάρα και ο Γιούτρις προάγονται στην επόμενη τάξη του Σχολείου του Δάσους. Η δύο εβδομάδων Κλαρίτα επανενώνεται με τη μητέρα της ύστερα από έναν τραυματικό χωρισμό.

Στο νηπιαγωγείο, η δίχρονη Μίμα αρνείται να φάει τερμίτες, αλλά δείχνει ενδιαφέρον όταν ανακαλύπτει ένα νόστιμο σνακ μέσα στον σάπιο κορμό.

Πλέον, κάποιοι απόφοιτοι ουραγκοτάγκοι στα «προ-απελευθερωτικά» νησιά είναι έτοιμοι να αρχίσουν το ταξίδι τους στην άγρια φύση, όμως, πρώτα πρέπει να τους πιάσουν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 12:00
 Eπεισόδιο 3ο: «Ο βασιλιάς Κάσπερ»
(King of the Jungle)

Ο 90 κιλών Κάσπερ ξεφεύγει από την ομάδα και σκαρφαλώνει 30 μέτρα πάνω σ’ ένα δέντρο.

Στην Ομάδα Δάσους 3, ο κλέφτης φαγητού Μπένι μπαίνει σε δίαιτα, ενώ το τραυματισμένο Λάντινγκ τον αποσπά από το μάθημα κατασκευής φωλιάς.

Τέλος, η υποψήφια προς απελευθέρωση Ρεμπέκα κάνει τις ιατρικές της εξετάσεις και η ακτινογραφία της αποκαλύπτει σημάδια πιθανής φυματίωσης. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην άγρια φύση;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Eπεισόδιο 4ο: «Οι Απροσάρμοστοι»
(The Misfits)

Διασκέδαση και παιχνίδια στο νερό για τον Βαλεντίνο, τον Γιούτρις και την υπόλοιπη Ομάδα 2, καθώς επισκέπτονται την πλημμυρισμένη τάξη της Ομάδας 3.

Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τρία βρέφη σε καραντίνα, αφού βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων φυματίωσης.

Η Έιγιου, η Ρούτι και η Κέσι επιλέγονται να μεταφερθούν από το νησί Πάλας, το νησί των Απροσάρμοστων, στο νησί Μπάνγκαματ, αλλά δεν γίνονται ευπρόσδεκτες.

Τέλος, πίσω στη βάση, μία νέα άφιξη δημιουργεί μεγάλη αίσθηση, καθώς ο πιο σπάνιος ουραγκοτάγκος του κόσμου ξεκινάει τη ζωή του στο Σχολείο της Ζούγκλας για Ουραγκοτάγκους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 5ο: «Ένας καινούργιος κόσμος»
(A Whole New World)

Μετά την τελευταία τους βραδιά στο παλιό τους σπίτι, τα μικρά του σχολείου θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια μεγάλη έκπληξη. Ήρθε η μέρα της μετακόμισης! Η επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου τους σπιτιού θα γίνει το απόγευμα, αλλά πρώτα οι μαθητές θα δοκιμάσουν τις καινούργιες εγκαταστάσεις.

Στο Σχολείο της Ζούγκλας, ο μεγαλύτερος Ρέρεν χτυπάει τον Μπένι. Το κλουβί κοινωνικοποίησης έχει καινούργια βασίλισσα: την κατάλευκη Άλμπα. Το κυρίαρχο αρσενικό Πουτζόν είναι ακόμα απομονωμένο μετά την επίθεσή του στην Άλμπα, αλλά όταν ηρεμεί έχει μία δεύτερη ευκαιρία να δεθεί με την αντίπαλό του.

Στο νησί Μπάνγκαματ, τα παρείσακτα θηλυκά Κέσι, Άγιου και Ρούτι πασχίζουν να βρουν τη θέση τους στην καινούργια ιεραρχία, ενώ η ισορροπία δυνάμεων θα αλλάξει και πάλι.

Μια δοκιμαστική απελευθέρωση των μεγαλόσωμων αρσενικών προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που ίσως θέσει σε κίνδυνο όλους τους κατοίκους του νησιού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 6ο: «Νέες περιπέτειες»
(Weighs and Means)

O μικρός Μπένι έρχεται αντιμέτωπος με την ημέρα της κρίσεως, καθώς όλοι οι μαθητές του σχολείου του δάσους πρέπει να ζυγιστούν. Η Άλμπα παραμένει στην απομόνωση αφότου διαγνώστηκε με τύφο. Η απουσία της επιτρέπει στον Πουτζόν να πάρει πάλι τη θέση του αρχηγού της ομάδας.

Μια ομάδα διάσωσης πηγαίνει να σώσει έναν ορφανό ουραγκοτάγκο που μένει στο πίσω μέρος του μαγαζιού ενός χωριού. Φαίνεται πως τον έχουν φροντίσει πολύ καλά, αλλά έχει ένα πρόβλημα με τον καρπό του.

Ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης στο σχολείο της ζούγκλας αναγκάζει το προσωπικό να δώσει στα μικρά ένα μάθημα για τα φίδια, κάνοντας την Τσίντα, τον Τζάμπο και τους υπόλοιπους μαθητές της Ομάδας 4 να περάσουν ένα τρομακτικό απόγευμα.

Η Κλάρα και η μικρή Κλαρίτα βγαίνουν για λίγο έξω από το κλουβί τους και η αδέξια Μαλίκα δέχεται συμβουλές για το σκαρφάλωμα από έναν καινούργιο φίλο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 7ο: «Στοργή και φροντίδα»
(Handle With Care)

Είναι μια γεμάτη μέρα για τους κτηνιάτρους του Νιάρου Μεντένγκ. Το διασωθέν ορφανό Τζος έχει χτυπήσει τον καρπό του και πρέπει να εξεταστεί, ενώ ο Μπένι πρέπει να πάει στον οδοντίατρο για να αντιμετωπίσει την κακή του αναπνοή. Έχοντας ξεπεράσει τον τύφο, η Άλμπα ξαναβρίσκει τους παλιούς της φίλους, αλλά η υποδοχή είναι ψυχρή.

Στο νησί Μπάνγκαματ, οι κτηνίατροι έρχονται αντιμέτωποι με μια έκπληξη όταν βλέπουν την υπέρβαρη Πόντι, ενώ μια νέα άφιξη έρχεται στο Βόρνεο, που τόσο καιρό έμενε ως κατοικίδιο στη Μέση Ανατολή. Και εκτός όλων αυτών, μια επιδημία μαλάριας πλήττει το σχολείο, ενώ η ζωή της Σίρο κρέμεται από μία κλωστή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 8ο: «Σκληρή αγάπη»
(Tots, Teens and Tantrums)

Ο Μπένι, μετά το ραντεβού με τον οδοντίατρο, επιστρέφει κανονικά στην τάξη, αλλά τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον ευγενικό γίγαντα, όταν οι φροντιστές θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τη διατροφή του.

Η Μαλίκα αποκαλύπτει το πάθος της για τη μόδα. Οι ορμόνες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα ανάμεσα στους μεγαλύτερους μαθητές, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω στις κορυφές των δέντρων για τον Ντάριλ και τη Σιαρίνι, ενώ η περίεργη Τσίντα κάνει μια νέα υδάτινη ανακάλυψη.

Η πτέρυγα της καραντίνας αρχίζει να γεμίζει με την άφιξη δύο νέων μωρών, ένα εκ των οποίων είναι επικίνδυνα αδύνατο. Και ένα μυστηριώδες ορφανό παραδίδεται στο Νιάρου Μεντένγκ, αλλά δεν είναι ουραγκοτάγκος. Τι μπορεί να είναι;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 9ο: «Δεύτερες ευκαιρίες»
(Second Chances)

Έπειτα από μήνες, η Κλάρα και το μικρό της, η Κλαρίτα, είναι αρκετά δυνατές για να μετακινηθούν στο νησί Μπάνγκαματ, αλλά μια εχθρική υποδοχή από τους ουραγκοτάγκους του νησιού μπορεί να είναι καταστρεπτική γι’ αυτή την οικογένεια.

Στο Νιάρου Μεντένγκ, το προσωπικό κάνει ετοιμασίες για την επιστροφή του Κάσπερ και των άλλων υποψήφιων στη φύση.

Ο κακομαθημένος μαθητής Τάιμουρ, που είναι σε καραντίνα, κάνει ένα σημαντικό βήμα και αρχίζει να αποδέχεται τα μαθήματα του Σχολείου της Ζούγκλας, ενώ η κοπανατζού Λούτι το σκάει και πάλι από την τάξη και βάζει το προσωπικό σε μπελάδες.

Στο Μπάνγκαματ επίσης, η έγκυος Πόντι αγνοείται! Μπορεί να πήγε στο δάσος για να γεννήσει, οπότε ξεκινά μια έρευνα, αλλά ο εντοπισμός ενός ουραγκοτάγκου σ’ ένα τόσο άγριο νησί δεν είναι καθόλου εύκολη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 12:00
Επεισόδιο 10ο (τελευταίο): «Επιστροφή στη φύση»
(Return to the Wild)

Στο φινάλε της πρώτης σεζόν του Σχολείου των Ουραγκοτάγκων της Ζούγκλας, η πίεση αυξάνεται. Η αδέξια αναρριχήτρια Μαλίκα από την Ομάδα 1 κινδυνεύει να μείνει πίσω στην τάξη, αν δεν αρχίσει να σημειώνει πρόοδο στο σκαρφάλωμα.

Η αυστηρή δίαιτα του Μπένι τον δυσκολεύει πολύ. Αφού έχει στερηθεί για πολύ καιρό τις μπανάνες, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Και οι έξι απόφοιτοι από το νησί ένταξης, συμπεριλαμβανομένων της Ρεμπέκα και της Ρόγιο, επιτέλους αφήνονται ελεύθεροι στη φύση. Είναι ένα πολύ μεγάλο οδικό και ποτάμιο ταξίδι στην καρδιά του Βόρνεο, όπου επιτέλους θα αφεθούν ελεύθεροι αυτοί οι ξεχωριστοί ουραγκοτάγκοι.