«Το σύμπαν» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 08-23.06.2020

«Το σύμπαν» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 08-23.06.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  
  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Το σύμπαν»
(The Universe)

Όλα τα επεισόδια του τέταρτου κύκλου της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Το σύμπαν» (The Universe), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου έως και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 (εκτός των Σαββατοκύριακων), στις 17:15.

Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων, παραγωγής History Channel 2009.

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια νέα ματιά στο σύμπαν!

Στα μυστήρια του σύμπαντος βρίσκουμε τα μυστικά του παρελθόντος μας και το κλειδί για το μέλλον μας. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ θα μας γνωρίσει την ιστορία για το σύμπαν και το Διάστημα.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πήγε πρώτη φορά στο Διάστημα, αλλά τώρα αποκαλύπτονται τα μεγαλύτερα μυστικά του.

Τα μηχανοκίνητα ρομπότ έχουν πρόσβαση στον κόκκινο βράχο του Άρη.

Η NASA διερευνά τα χτυπήματα σε κομήτες με υπερφόρτιση.

Τα διαστημικά τηλεσκόπια καταγράφουν βίαιες εικόνες της γέννησης των αστεριών και της κατάρρευσής τους σε μαύρες τρύπες.

Όλα αυτά έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή στη Γη.

Καθώς ο δικός μας πλανήτης στροβιλίζεται με τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης, είναι φυσικό να κοιτάζουμε στους ουρανούς και να αναρωτιόμαστε για όσα έχουμε. Υπάρχει κάπου αλλού στο σύμπαν ζωή; Ή, δεν υπάρχει πραγματικά άλλο μέρος όπως η Γη μας;

Κάθε επεισόδιο εξετάζει πώς έγιναν οι ανακαλύψεις και μέσα από τις συναρπαστικές ιστορίες επιστημόνων και εξερευνητών μαθαίνουμε τα πάντα για το σύμπαν.