ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 18 & 19.08.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 18 & 19.08.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8/2017

——————————

19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

21:00 H ZΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ (2005-2006) (ΑΡΧΕΙΟ) (Ε) •  W

«ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ»

Η γνωστή ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη κάνει μία αναδρομή στη ζωή της, σε ό,τι κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια, σε ό,τι την πλήγωσε και ό,τι αγάπησε. Αποποιείται τον όρο σταρ και δηλώνει ότι σταρ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε στο χώρο του. Σε μία εκ βαθέων και διαφορετική εξομολόγηση, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται: «για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι στη ζωή μου δεν παίζω ποτέ θέατρο». Τέλος, αναφέρεται στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, «Διαμάντια και μπλουζ», στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Παρουσίαση: Εύη Κυριακοπούλου.

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη.

22:00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

——————————

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ART WEEK» (E) δεν θα μεταδοθεί. 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι αυτό το Σάββατο 19/8/2017, στις 24:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ: ΗΡΕΜΟ ΠΑΘΟΣ» • GR με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο, αντί του προγραμματισμένου «Ο ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ». 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: «ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ: ΗΡΕΜΟ ΠΑΘΟΣ» ΕΜΙΛΙ ΝΤΙΚΙΝΣΟΝ ΗΡΕΜΟ ΠΑΘΟΣ

Πώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τον σιωπηλό κόσμο της Έμιλι Ντίκινσον; Έγραφε ένα ποίημα την ημέρα, αλλά μονάχα επτά απ’ αυτά εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ήταν υπερβολικά ντροπαλή, αλλά με ζωντανή αίσθηση του χιούμορ και αγαπούσε να γελάει. Οι φιλίες της ήταν εντός οικογένειας, αλλά αυτό την έκανε χαρωπή. Αυτή είναι η ζωή της Έμιλι Ντίκινσον, από τότε που ήταν μια πρώιμα αναπτυγμένη μαθήτρια, ώς τις ημέρες της ποίησης.

Στην κινηματογραφική ενότητα αυτής της εβδομάδας ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις θα συνομιλήσει με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο για την ποιήτρια που χρειάστηκε τόσα λίγα για να προσφέρει τόσα πολλά. Μαζί τους η Σίνθια Νίξον, γνωστή στο ευρύ κοινό από το τηλεοπτικό «Sex and the City», η οποία στην ταινία «Ήρεμο πάθος» («A Quiet Passion») ερμηνεύει την Έμιλι Ντίκινσον, καθώς και ο παραγωγός της ταινίας, Sol Παπαδόπουλος.

Η ταινία άρχισε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την 1η Ιουνίου 2017.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Συνεντεύξεις-επιμέλεια-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Σκηνοθεσία συνεντεύξεων και καταγραφή: Παναγιώτης Γάκης / Shiny Side Up.